Lär hunden halta på kommandoMan kan lära in det på många olika sätt, jag gjorde såhär:

1.Först så lärde jag honom att lyfta tassen på kommando. Jag valde en av framtassarna och klickade och belönade varje gång han lyfte den. När han förstod la jag på kommandot "lyft".
Kan hunden redan tass kan man utveckla det istället genom att hålla handen längre och längre ifrån och be om tassen, tills man tillslut kan stå upp och få hunden att lyfta tassen.
Öka då på tiden så att hunden kan hålla tassen lyft längre, lite i taget.

2.När han kunde lyfta tassen ordentligt på kommando så började jag lägga på rörelsen. Jag gick med honom kopplad bredvid mig, väldigt sakta, och bad om tassen (lyft) och klickade direkt när jag såg att tassen ryckte till. I början kan det vara svårt att ta ett helt steg med tassen i luften, därför får man sänka kraven.
När han började förstå att jag ville att han skulle lyfta tassen men fortsätta gå så började jag öka på tiden innan jag klickade. Och tillslut så tog han ett helt steg med tassen fortfarande lyft.

3. När hunden kan gå flera steg med tassen lyft kan man börja träna på att tex. gå på andra sidan om hunden, gå framför hunden, stå stilla framför hunden och be den halta fram till en osv. Höja svårigheten lite i taget.

Med Dobby så har jag nu lärt in att halta på den andra tassen också, jag gjorde då likadant fast jag lärde honom att lyfta den andra tassen i steg 1, med ett annat kommando.

Hoppas det kan hjälpa någon som har lust att lära hunden att halta, skriv gärna och fråga om det är något jag förklarat dåligt :)
Lycka till :)
Postat av: Elin

kikar in och säger hej, jättefräsch blogg!

2010-08-30 @ 19:31:42
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: toto

jätte fin blogg

2010-08-30 @ 20:37:05
URL: http://elinskramar.blogg.se/
Postat av: Elin

Ja visst var dem? :) funderar på att köpa en Mike, nästa gång det är dags att förnya aktiveringsleksaksskåpet.

2010-08-30 @ 21:03:41
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: MOAA LEV LIVET

Hej fin blogg du har. Kolla in dagens fråga på min blogg.

kramar / moa!

2010-08-31 @ 16:07:59
URL: http://aamelasmoa.blogg.se/
Postat av: Tessan

Oj detta har jag missat och såg nu. JÄKLAR VA HÄFTIGT! Vilket kanon team ni är! Undra hur många som kan lära sin hund att halt så där, inte många ivf.

2010-10-31 @ 07:48:59
URL: http://medsoleniogonen.blogg.se/
Postat av: Amanda

Häftigt, annorlunda trick:)

2011-02-21 @ 17:46:25
URL: http://sv.phierowoman.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: