Vardagsträning

Hundträningen har liksom tagit stopp. Jag har alltid tyckt om att träna med hundarna och gjort det både för att de är roligt och nyttigt, men nu har träningen blivit något så ångestladdat att jag aldrig tar tag i det.
Anledningen är att Dobby har sånt starkt resursförsvar, Dobby + godis + andra hundar funkar inte, och det har vi fått erfarenhet av flera gånger. Men man vill ju inte se det värsta om sin hund och försöker igen, hoppas att det ska gå över. Men det gör det inte.
Dobby blev arg på Viggo när Viggo skulle få en godis. Efter det var Viggo rädd för att ta godis ett tag, och han är fortfarande rädd för att ta godis framför Dobby, även om Dobby är bakom galler. Efter det började jag träna med dom med galler emellan, men då stod Dobby på andra sidan gallret och morrade så att Viggo sprang och gömde sig.
Hur himla kul är det att träna då?
Inge alls. jag tappade lusten att träna både med Dobby och Viggo.
På sommaren funkade det ju okej att träna dom var för sig utomhus, men nu i vinter är det lite jobbigt. På med alla kläder, ut, försöka ge godis trots tjocka vantar, in, duscha Viggo, ut med Dobby, samma sak igen, osv.

Men nu har jag försökt ta tag i det där, och satt ihop ett litet träningsprogram jag ska försöka träna varje dag. Var för sig med galler emellan givetvis! Så hoppas jag att det ska börja gå bättre och jag ska få lite mer energi till träningen.



Postat av: Ylva

Jag bara älskar dina hundbilder. :D

2010-12-05 @ 21:34:23
URL: http://lejisi.se
Postat av: Tessan

Oj det lät inte kul, men vilken tur du har ändå att Viggo backar istället för att "ge igen". Låter bra med en träningsplan - tycker du är duktig som fortsätter, många hade nog gett upp helt enkelt...



Sv: Ja eller hur! han växer fööör snabbt :S Du vet inget "stop och väx" till hundar? ;) haha

2010-12-05 @ 22:25:36
URL: http://medsoleniogonen.blogg.se/
Postat av: elin [fotoblogg] ♥

fin blogg :)

2010-12-06 @ 12:58:51
URL: http://nniles.blogg.se/
Postat av: Linnéa

åh, herre gud vilken snygg bild!

2010-12-06 @ 17:36:25
URL: http://lmatros.blogg.se/
Postat av: Elinore - Fotograf

Vilka inställningar har du för att fota hundar i rörelse när det är snö ute? :)

2010-12-13 @ 12:43:09
URL: http://ebfotografi.blogg.se/
Postat av: My Vestlund

Naw så söt!

2010-12-14 @ 14:11:16
URL: http://myvestlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: