hundträning

Igår var det hund, hund, hund som gällde. Hade valpträning med ägare (projektträning), och sedan stannade jag kvar och kollade när dom tränade lydnad. Såg rätt skoj ut faktiskt, fast jag tror ja håller mig till rallylydnad :P

När jag kom hem var jag ju självklart taggad på träning, så Dobby fick ställa upp. Fotgåendet börjar faktiskt komma tillbaka (YES!!) men fortfarande sackar han efter, vilket han inte gjorde förr!! Känns så surt. 
Nåt som däremot gick JÄTTEBRA var apporteringen! Han klarade en lydnadsapportering, gissa om jag var i chock. Sen vet man ju inte vad vi skulle få för poäng, men det är en annan sak. Han gjorde det ju!

Idag har Zandra varit här och tränat rally. Jättekul att få träna på bana! jag brukar vara för lat för att ställa upp bana, och har ju dessutom inte så bra skyltar som Zandra har (A) Jättekul att få träffa Zandra och Lova också!

Det gick väl sådär att gå banan med Dobby. Han går den ju! Och u-svängen sitter fint. Men framför gör han inte alls, och han "fladdrar iväg" i fotgåendet. Inte så stabil som han var. Undrar vad som hände egentligen? :/

Men over all så tyckte jag att det gick bra, och bäst av allt, han funkade med Lova! Han skällde som *&%*#* först, men jag tror inte han skällde på Lova direkt, utan var allmänt bjäbbig. Sen fick han gå lös med Lova och då gick det jättebra! Lova är en jättebra hund för honom att "träna" på. Men hon verkade mest tycka att han var dryg :P Den lille kan man ju inte leka med heller.

Kan man lära en gammal matte ..?

Ehm, som sagt, jag lär mig aldrig.

Jag har haft Dobby lös igen. Eller ja, jag har honom lös ganska ofta, men ibland klantar jag mig :P I torsdags gick han jättefint fot, med superbra kontakt, när en katt springer förbi EN DECIMETER framför honom. Hur många hundar klarar den störningen? inte Dobby iaf... Tänk om jag hade hunnit sagt "varsågod", vilken supebelöning (A)

I fredags så drog Dobby in i en överväxt fårhage och kom ut efter en stund utan att kunna öppna ögonen. Han kisade, blinkade och var alldeles röd och svullen. Jag vet fortfarande inte riktigt vad som hände, men han blev iaf bättre och bättre och nu ser ögonen normala ut igen.

Igår så fick han upp nåt spår och drog över STORA vägen (som tur var var det ingen trafik just då), smet in i ett inhägnat, låst område på andra sidan vägen så att jag inte kunde göra nåt annat än att stå och vänta. Han kom ut igen efter nån minut, lagom trött sådär.

Mitt problem är att jag kan inte koppla upp honom när det går bra!! Jag bara måste fortsätta ha honom lös tills det är för sent. Utmana ödet liksom. För när han är duktig känns det ju såååå fel att koppla honom. Men jag tror att korta stunder lös som det går bra, och sedan koppla upp honom innan det börjar spåra ur, skulle vara det ultimata. Men jag kan ju inte lära mig ;)

Plötsligt händer det!!

ÄNTLIGEN! Han apporterar! Och ja, han tuggar som tusan, trycker den inte gärna i handen som jag vill, hämtar inte på kommando och blablabla, men han tar den inte och GÖMMER sig, och han morrar inte och springer iväg när jag håller ut handen, han LÄMNAR!!! Lycklig :D


Let me go

Vad har ni för planer till midsommar?
Jag velar mellan att stå i butiken eller gå på sannaheds midsommarfirande. Men jag går nog på firandet ändå, det kan ju bli kul! Missade det förra året.
I morgon ska jag dock stå i butiken och sälja våfflor (själv) :S Vilken panik jag kommer få om det kommer folk och beställer våfflor!!


Gizmo, grannkissen

Gizmo hänger ganska mycket hos oss nu, han växlar mellan hönsgården och vattenpumpen som det är ett fågelbo i...


svensk sommar?hjärtat

Har varit borta i helgen, haft jättekul, men man saknar ju sin skrutt!


Titta vem som va i tidningen

- Tjorviiiiis!! :)


Gizmo va sugen på kyckling


Ibland måste man få berömma sig själv

Fyyy vad jag är duktig!! Har gjort färdigt projektträningen med Lystra - tack Zandra för att du lånat ut din guldklimp till mig :) Har läst ut två böcker till utbildningen och skrivit recension på fyra böcker. Jag har rensat bland alla mina anteckningar och satt in dom i mappar så att jag lättare ska hitta allt.
Jag har också städat hos getterna :-)
Jag har tränat övningarna i avståndslydnad med Dobby som vi fick på senaste utbildnings helgen.

Vi kämpar också på med apporteringen - har bytt taktik, igen. Nu "lek-apporterar" vi, och jag belönar när han kommer med den till mig. Ger han mig den i handen så blir det JACKPOTT!! Vi har också bytt apportbocken mot en repstump som är mer lättburen :)
Man ser tydligt att han fortfarande har stort resursförsvar och "handrädsla", för räcker jag ut handen mot honom som om jag tänkte ta den så är det helt kört. Då sticker han med den och t o m morrar ibland. TA INTE MIN!! Men det blir bättre och han lämnar den i handen ibland för att få mig att kasta :-)

Testresultaten har kommit

och jag är tydligen normal. På blodprovet står "helt normala förhållanden".
Dumma skit. Jag kanske borde bli glad, men lite besviken är jag allt. Enda anledningen till att jag tog det dumma blodprovet (jag tål inte blod...) var ju för att jag verkligen trodde att dom skulle hitta nån orsak till varför jag är så trött!!
En anledning är att jag satt upp mål som jag måste nå för att skaffa nästa hund. Oavsett om det kommer ta tre år innan jag får den där hunden så måste målen vara nådda! Och det GÅR inte att ha en till hund om jag ska hålla på och SOMNA mitt på dagarna.
Suck.

FOTOTÄVLING

Jag har ju faktiskt lovat er en tävling, och har man lovat så har man, eller hur?

Det har helt enkelt bara inte blivit av, men nu du!

Denna gång tyckte jag att det var dags för en FOTOTÄVLING!

Temat är: glädje, fri tolkning.

Juryn kommer att bestå utav mig (förvånad ? ;) ) och övriga familjemedlemmar som är villiga att ställa upp.
Vi bedömer både bild och tolkning av temat, så jag tycker att ALLA ska vara med, oberoende av ev. foto kunskaper!

Ha så kul med temat och posta sedan en länk till bilden i en kommentar, eller på mejlen: mwfoto@hotmail.com (obs! även mejlade bilder kan komma att visas upp i bloggen vid ev. vinst!)

Ett krav är att du måste ha fotat bilden själv! Men var inte blyg för det! alla får delta! :D

PRISER
Det blir ju roligare med ett pris också, eller hur? Och priser har jag faktiskt fixat också!

1a: träskylt med hjärt-klämma "älskling kan du...", träskylt med muffins-klämma "recept", Hjärta i metall med "välkommen" skylt
2a: Skylt med hängande hjärtan "VÄLKOMMEN", hjärta med text "lycka"

Jag är en HEMSK getmatte!!

vet ni vad jag gjorde mot tjorven idag... :( min stackars, stackars söt tjorv!! Jag kopplade henne. Men det är inte allt... Hon hoppade ner från stenröset och kopplet fastnade högst upp i stenarna, där hängde stackars Tjorven och skrek!
Hon kastade sig fram och tillbaka så jag kunde inte få loss kopplet :S Tjorven höll på att strypas!! Det var så hemskt.

Tillslut lyckades jag släpa henne mot stenröset så att jag kunde få loss kopplet. Stackars lilla Tjorv, jag ska aldrig koppla henne mer. Problemet är bara att jag nu inte vet hur jag ska göra när jag måste verka deras klövar... :S Jag kan ju inte hålla fast dom...
instruktörsutbildning och projekthundsfilm

I helgen var det dags för intruktörsutbildning igen! Jätteroligt - förutom att jag fortfarande var sjuk och mådde piss. På söndagen tänkte jag faktiskt stanna hemma först för att det var så jobbigt på lördagen, misstänker att jag hade feber. Men så mådde jag mycket bättre på morgonen, och det var väl verkligen tur, för jag hade verkligen inte velat missa en hel dag!
På söndagen hade jag också min redovisning! Det gick jättebra, förutom att filmen gick i slowmotion av nån anledning så jag drog över tiden ordentligt! Redovisningen måste vara 10 minuter, för att vi ska lära oss att hålla koll på tiden. Hoppsan :S
Jag fick inte så mycket kritik heller, varken negativ eller positiv. Det är lite tråkigt tycker jag eftersom jag då inte vet om jag gjort bra eller dåligt. Men jag får väl hoppas att det var ett bra tecken :)

Just det! Det hände ju nåt mer på söndag också! Jag hade Dobby monstret med mig! :D Det gick jättebra! Hade aldrig kunnat tänka mig att han skulle sköta sig så! elsklingen :-) Han var lite muttrig ibland, speciellt mot en stor flat, men jag tycker ändå att det var okej för att vara han.

Snart kommer filmen från projektträningen! måste laddas klart först


eaten alive

Typ 100 grader ute, jag är totalt dyngförkyld och kan bara andas genom munnen, svettas som en galning och fick för mig att jag skulle ta en promenad i skogen. Nu sitter jag här med myggbett på hela kroppen. En dag som denna får man alltså välja mellan en promenad i öken värme, eller att bli uppäten.


shop til you drop - ullared

ohoj, nu är jag hemma igen :D Kom hem igår, men ägnade resten av dagen med att packa upp och prova grejer jag köpt. Två dagar på Ullared, gissa om jag brände pengar! Jag visste inte ens att det gick att handla så mycket på två dagar. Nu minns jag knappt ens vad jag köpt :S

Jag är dock väldigt nöjd med mina köp och ångrar (hittils) ingenting jag köpt. Snarare sånt jag inte köpt, men det kunde jag liksom inte göra något åt eftersom pengarna tog slut... (A)

Jag har köpt massor av saker till hundarna (vi började med att gå till husdjurs avdelningen, så där brände jag nog mest pengar). Massor med leksaker, aktiveringsleksaker, halsband, koppel, glucosamin till Malou, tass salva till Viggo, en springer till cykeln, skålar till Dobby, klosax, fästingplockare, klicker, märgben, vanliga ben, såna där ben som är bra för tänderna, träningsgodis, levergodis, grisöron mm.mm.

Stop nr. 2 blev på kosmetikavdelningen där jag plockade på mig smink: foundation, borstar, mascara, eye brow shadow, ögonskugga, lösögonfransar, nagellack, och även saker som hårinpackning, aniskts"kräm", värmeskydd för håret, halsband och armband.

Efter en kort paus för att fylla på energin (mat ;)) så var det dags att tackla - damklädsavdelningen. Jag köpte faktiskt inte så mycket kläder, delvis för att dom hade så konstiga storlekar. dom flesta kläder var i XL. Man fick leta som en galning om man skulle ha S. 
Delvis så hittade jag inte så mycket kläder som jag tyckte om - till det priset. Det hade behövt vara ganska mycket billigare för att vara värt det i mina ögon. Priserna på kläderna var ungefär samma som när jag köpt kläder på nätet.

Men det blev ändå lite klänningar, tunikor, tröjor, t-shirts, ett par byxor, en bikini mm.

Dag nr.2 på varuhuset så blev det lite mer övertänkta köp som jag tänkt på över natten. En hatt till lillebror (han hade själv önskat sig en hatt). En väska - välbehövligt.

Jag tror det beskriver ganska bra vad jag haft för mig dom senaste dagarna! Shoppat häcken av mig alltså. Så om någon nu var sugen på att åka dit, nu vet ni kanske lite vad ni kan hitta ;-)

Idag har det blivit lite sent tårtfirande!

Fotografering: Hästar II


Fotografering: Hästar