Julkortsfotografering

Här kommer några av bilderna från julkortsfotograferingen. Tyvärr hade vi ju ingen snö till hands, meen tack vare julmarknaden en hel del julgrejer ;) Rekvisita fick bli: massor av granris, rött sidenband, grantomte, pappas gamla kälke (tycker den är såå fin!) och lyktor. Jag hade förberett för paket, men hann inte slå in dom! Jättesynd, tror det hade blivit riktigt kul.


Julkort?

Brukar ni skicka julkort? Gör ni egna julkort?

Jag har haft julkorts fotografering med en hund idag. Det var jättekul! Tycker dock lite synd om hund+matte eftersom det tar sån tid när jag fotar... Jag vill ju att det ska bli perfekt! :P

Själv är jag jättedålig på att skicka julkort, även fast jag en del år gjort egna julkort, så blir det aldrig av att jag postar dom! Men jag älskar att få julkort!

Viggo vill inte riktigt vara med :P

Get på promenad

Idag har jag varit ute ochkoppeltränat Stina! Jag har tränat både getterna på att kopplas, och lägga lite tryck i halsbandet. Dock så är det så svårt att träna Stina, för Tjorven är så på och bestämd och stångar bort Stina när Stina ska få godis. Så jag kopplade Stina och tog med henne ut!
Hon gick faktiskt riktigt fint i koppel, jag lägger lite tryck och belönar att hon inte spjärnar emot (att hon ger efter / följer med), och så belönade jag henne för att komma när jag lockar på henne, och det funkade riktigt bra. Vi kom dock inte så långt då Tjorven fick lite panik, ensam kvar i hagen :P


Hundfoto

Måste visa lite bilder som jag tog förra veckan, dels på Herman min projekthund, och dels Erikas Sixten.


Trip, trapp, trull...

Jag är så GLAD att jag har min Loijsa nu när Dobby har en svacka. Han vill liksom inte träna, eller när vi gör det så är han otaggad och seg och det går inte frammåt. Då tar jag ett pass med min Malou. Det räcker att jag har äckliga torra leversnittar, och hon är SUPERTAGGAD, studdsar runt på tå, hoppar in i fotposition, testar beteenden och gör helt enkelt ALLT för att få min uppmärksamhet och att få veta att hon gjort rätt. Är så jäkla tävlingssugen med henne just nu.
Ja iaf tills hon kommer på att mamma är borta och att hon måste leta på henne, morsgris :P

Träningspass med odjuren

Julmarknaden!

Jag har verkligen inte haft någon ork sedan julmarknaden, inte ens till att blogga om julmarknaden! Slängde upp lite bilder som tyvärr har kass kvalite, för jag redigerade dom på pappas dator, men det får vara okej iaf.
Julmarknaden gick i alla fall SUPER bra! Det kom massor av folk, mer än förra året, och alla var så glada och nöjda! Vi hade förutom nyöppning av butiken och försäljning av julgrejer: Tomtebana för barnen, fiskedam, fika, man kunde fika i våran jordkällare som inretts med bord, stolar, tomtar och ljus, hantverkare som hade bord med försäljning i fikastugan, och såklart kunde man hälsa på tomten!
På lördagen hade vi även häst och vagn! Jag åkte såklart med en vända, det var så mysigt med bjällror och allt :)


Jag fick i uppgift att tillsammans med pappa ha ansvar för butiken, stå i kassan och packa upp varor osv. Det blev så att jag stod i kassan och pappa slog in varorna och packade i kassar, för vi hade KÖ! Första gången någonsin vi hade kö, och det var jättekul!

Jag har även handlat själv (a). Jag köpte ear cuffs av http://poppincrystal.shop.textalk.se/, och så köpte jag jättesöta vintriga får av oss själva, den ena åker skridskor och den andra åker skidor. Visar kort sen!
Jag "köpte" även ett armband av mig själv x) Jag hade ett favoritarmband, och bestämde innan att blir inte det sålt så vill jag ha det själv! Så nu är det mitt mitt mitt x)
Här är en film från julmarknaden, kom ihåg att tsänga av ljudet när jag står och babblar i kassan!! :p


Julmarknad


Fullt upp!

Det händer mycket just nu.

Fredag/lördag var bästaste Joanna här, vi bakade martha stewarts peanutbutter sandwich cookies (jag älskar att säga det ;) och snicker skakor, som jag MÅSTE lägga upp recept på då dom är sjuukt goda och lätta att baka.

Söndag så hade jag sista tillfället med min ALLRA SISTA projekthund. Känns både skönt och trist. Jag kommer sakna det!

Sen kom Alexandra! :D Vi blev manipulerade att börja flytta varor. Jag menar vem GILLAR att flytta tunga saker? Men dom fick oss att tro att det var skitkul! och vi hade faktiskt riktigt kul också :P Sen färgade vi varandras hår, TACK ALEX! det blev jättebra.

I helgen (19-20 November) så är det ju JULMARKNAD! och hela dan igår och idag har jag jobbat inför julmarknaden. Jag har fått det hedervärda jobbet att packa upp ALLA varor och inreda, bestämma hur allt ska stå osv. Det tar tid, och ja det är tungt. Iaf när det är typ 100 kartonger med porslin som ska flyttas runt. Men nu börjar jag bli nöjd, och jag måste säga att det är mycket kul saker i år! Inte bara julsaker utan många nya lyktor har vi fått in. Kransar, och olika typer av hantverk. Plus mina armband jag jobbat på! Välkomna :)

JAG ÄR FRIII!

Vet ni vad?? Imorgon är det sista inlämningsdag till utbildningen, så idag är jag KLAR MED ALLT! Har iofs en aktiveringshund kvar, men den måste inte vara färdig än ;)

Idag har jag haft inte mindre än tre projekthundar! Hade sista tillfället med lapska vallhunden Alice, som är så underbart fin, och fick en merci ask av hennes matte! GISSA vem som blev lycklig? Världens mest chokladälskande moa :)
Har också haft sista tillfället med dvärgschnauzern Dennis, och hade en lång fika och pratstund med matte, och gick därifrån med en flaska hemgjort körsbärssaft :) Tack!

Så har jag haft aktivering med helcoola Herman, men vi kommer att fortsätta i tre tillfällen till :D Herman tog ett långt spår med böj ute på ängen skitbra! Vek inte ur mitt spår en centimeter.

Vet ni hur kul det är att träna hundar! och mattar/hussar också för den delen när dom är så engagerade.

Här kommer några bilder på Alice :)


Längtan och önskan

ÅHHHHH va jag är hundsjuk, och det hjälper inte att den lappska vallhunden jag har som projekthund är en av mina favvoraser och hon är en så otroligt underbar och häftig hund, eller att jag ska till portugal snart och jobba på hundhem med massor av underbara hundar som behöver hem, eller att det är så lätt att klicka sig in på blocket och råka se en miljon underbara hundar.
Det hjälper inte heller att Dobby bara inte vill träna i närheten av andra hundar, fast matte tycker att det är det roligaste som finns, eller att han blir sur på viggo när vi leker, eller att han aldrig skulle kunna bo ihop med nån ny hund.
Det hjälper inte att jag gång på gång intalar mig själv att JAG SKA INTE HA NÅN MER HUND, för varje gång jag ser en hund, tänker tanken på att få forma en liten valp, så blir jag alldeles knäsvag och pirrig i kroppen. Tanken att få ha en hund som älskar att jobba med mig och som VILL tävla lika mycket som jag vill, att kunna prova på nya saker och leva ett riktigt hundliv lockar så otroligt mycket mer än dom logiska tankarna.
men det går inte när man har en aggressiv liten skrutt som man älskar mer än allt på jorden. men tänk om man kunde ha det bästa av två världar?

Award

Har fått en Award från Goldendays, tack Zandra! Jag ska nu nominera 5 andra till samma pris:

http://alexandraslya.blogg.se som också har gizmosdagbok.blogg.se. Alexandra bloggar om sitt liv som 16-åring som just flyttat hemifrån, om vovven Gizmo och dagarna på hundgymnasium.

http://erikashundliv.blogg.se/ Erika som tyvärr nyligen blivit av med sin blogg, har startat denna nya blogg och skriver om livet med sina hundar!

http://amandalundwall.blogg.se Som bloggar om livet och Malle valpen Jaga.

http://medsoleniogonen.blogg.se/ som bloggar om livet, om hunde Helmer, och om pyssel :)

http://petrakarin.wordpress.com/ en blogg om livet, hund och hundträning :)

Det ingår att jag (och sen ni) ska fortsätta dessa meningar:

1. När ingen ser eller hör mig pratar jag med hundarna. Okej jag erkänner, det kan ha blivit en sån vana att jag gör det även om nån ser eller hör mig...
2. Jag går aldrig hemifrån utan fickorna fulla av hundgodis!! Även om jag ej har hundar med mig lyckas jag ändå få med mig en näve hundgodis.
3. Min blogg heter som den gör för att jag ville ha en blogg med tema på hund och hantverk (dock senare tid mestadels hund ;))
4. Om jag vågade skulle jag stå för det jag tycker oftare än jag kanske gör.
5. Om tio år kommer jag att vara nån sorts doglady och bo ensam med 10 hundar i en etta x)

Rally träning på hallsbergs bk

Har precis kommit hem från en cykeltur i mörkret från brukshundklubben. Har varit där med Dobby och tränat med några andra rallylydnadsentusiaster. Själva träningen med Dobby går väl sådär, han går inte fot, utan bakom mig, han gör inga kommandon snabbt eller glatt, om han gör det alls, och han kan inte hälften av det han kan hemma. MEN han är med, och förhoppningsvis så vänjer han sig genom att träna på det. Att bara vara där och träna lite på sånt som han kan tror jag (hoppas jag) ska stärka honom.
Jag hade lite funderingar på att ta med mig Malou istället, men hon fick inte riktigt plats i cykelkorgen ;)

Det kändes skönt också att komma iväg och träna sin egna hund lite, det har blivit så mycket andra hundar på sistone. Projekthundar onsdag, torsdag, kurs fredag och projekthund idag, imorgon, på tisdag och på onsdag. Tyvärr hamnar ju dom egna hundarna lite i kläm! Men står jag bara ut tills torsdag så är jag friiiiiiii :D

Dinner for schmucks

Jag såg den här filmen idag, och ärligt talat, jag brukar vara ganska svårflörtad när det gäller komedier. Men jag skrattade ihjäl mig! Jag älskar det här, så sjukt kulDet känns så bra


sista kurstillfället #2

Igår hade jag sista kurstillfället på andra kursen! Den kursen har varit lite av en blandning mellan valp och grund, eftersom vi hade både valpar och vuxna hundar i gruppen.
Vad jag kommer sakna mina kursdeltagare! Jag har haft sån tur och haft så bra kursdeltagare! Även fast alla inte har kommit alla gångerna, men det känns verkligen som att dom försökte, och när dom varit där så har dom kämpat, och dom har utvecklats.
Jag fick en jättefin present också, ett paket med choklad, kolor och en blomma. Fast den bästa presenten var all uskattning och alla fina ord! Och jag tror faktiskt att dom menade det, dom var genuint nöjda.
Jag trodde att hålla kurs skulle va något av det värsta jag gjort, att jag skulle svimma, eller kräkas i nåt hörn, men det har varit en så jäkla bra upplevelse. Det känns som när jag klarat det här klarar jag allt! och inte bara att jag klarade det, jag klarade det helt okej, kanske tom bra. Det känns bra! och det är så jäkla kul.
Kram på er.

Positiv träning = positiv moa

Idag har jag haft världens bästa projekthundsträning! Tränar en hund med ägare i vardagslydnad, en lapsk vallhunds tik på 7 månader. Hon är så himla go och vacker, matte är så engagerad, och dom är så duktiga! Det gör att det blir så roligt att träna med dom, ge dom tips för att försvåra/förbättra träningen och utveckas. Och denna hund, endast 7 månader gammal, lär sig så otroligt snabbt. Vi började med U-svängen (fotpositionen) igår, och idag bjuder hon den självmant! I riktigt snygg position dessutom. När vi tränade inkallning så hoppade hon självmant in i fotposition fast vi inte ens tänkt tanken att kräva det. Det blev en så rolig träning!

Slutspurt

Det är mycket just nu. Allting till utbildningen ska vara inlämnat den 10/11, det är gott om tid tänkte jag. Men det är ju nästa vecka! idag har projekthundarna avlöst varandra. Tre stycken projekthundar har jag haft, aktivering, hund utan ägare och hund med ägare. Sen har jag ju självklart också mina egna hundar att lägga tid på, har gjort smycken till julmarknaden, och har två böcker kvar att läsa. Stressa stressa!!
Imorgon har jag två projekthundar, och på fredag har jag kurs.