Sista kurstillfället!

Idag hade jag sista kurstillfället på min allra första kurs! Jag kommer sakna dom ;)
Vi hade en avslutningstävling, 5-kamp, med inslag av övningarna vi jobbat på. Jag tror att det var uppskattat, jag tyckte iaf att det var väldigt kul! :D och dom kämpade tappert i mörkret.

Jag fick även blommor som tack, det tyckte jag var jättekul! Jag är jättestolt över mina blommor, dom är såååå fina!

Dom fick skriva utvärdering idag också, det var jag lite nervös över. Men det var riktigt bra! Det jag skulle tänka på var att vara tydligare med övningarna, och det vet jag verkligen att jag blir virrig och otydlig när jag blir nervös. Ibland går det bra, men ibland kommer verkligheten ifatt mig och jag glömmer bort vad jag gör. Jag ska verkligen jobba på det och jag hoppas att det blir bättre med erfarenhet!

Jag tror verkligen att jag kan utvecklas i det här. Och det är väl nåt bra, att man kan bli bättre! och det ska jag för skjutton ;)

Utebliven tävling

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för tävlingen jag startade i augusti som inte blivit av! Jag har liksom helt enkelt aldrig fått tid... Det är mycket just nu, och har varit hemma, så tävlingen har legat på is länge!

Kankse att jag kan starta en ny tävling när det är lite lugnare. Kankse framåt jul när utbildningen är slut. Vi får se :)

Älskade <3


Dobby kan också

Stackars Dobby blir lite mobbad ibland pga. sin kompakta kropp och sina korta ben... Men vet ni vad, dom små korvbenen kan springa!


Strike a pose

Haha ja hitta en så snygg bild på Viggo från för nån månad sen. Sötaste gullvovven ;)
Det här är Viggos vanliga fotoface


mössa + halsduk

Min mormor är så bra! Man ger henne ett garnnystan och några dar senare har man en mössa och en scarf xD Mormor är så duktig!



Påpucklad

Jag har världens goaste gulligaste getter. Stina är så otroligt mysig och gosig, hon kan klättra upp i knät, pussas i ansiktet och vill bli kliad bakom öronen. Tjorven är lite fegare, men hon börjar mjukna lite. Jag tycker så mycket om mina getter.
MEN, jag har ett problem. Stina stångas. Förut var det om jag kliade henne i pannan, så ja tänkte att det var nån försvars grej med hornen, så jag slutade helt enkelt med det. Men nu stångas hon för att få godis!
Jag var ute och tränade henne förut. Vi tränade handtarget med klicker, och hon är jätteduktig. Gjorde rätt direkt och valde target handen före godiset. Men så är det som att hon tröttnar efter några gånger, så då började hon stånga mig. En gång fick hon in en sån smäll så jag ramlade omkull (jag satt på huk) så det är ordentliga smällar. Hon blir liksom sur när hon inte får godis på en gång. (till skillnad från Tjorven som bara går iväg).
Tilläggas kan ju att Stina får ta mycket stryk från Tjorven på samma sätt. Tjorven rör dock aldrig människor :/

Kälke

Visst är dom fina :D


JULMARKNAD!

Nu börjar det blir dags igen för julmarknad! Tänk att det redan gått ett år sen förra gången. Idag har jag byggt och målat kälkar, vilken julstämning :P
Vovvarna är såklart med på ett hörn.


Domar kommentarer

Måste bara få dela kommentarerna från domaren på rallylydnadstävlingen! Även fast poängen inte blev sådär jättelyckad så blev jag iaf väldigt glad över kommentaren om helhetsintrycket:

Väldigt trevlig runda! moment 6 snygg sväng!


Moment 6 var 270 grader vänster, och det känns ju kul eftersom vi jobbat mycket på vänstersvängar :) (dock på den tidigare vänstersvängen, 90 grader, fick vi 8 poängs avdrag :P )

På den starten vi ej blev godkända stod det "matte jobbar lungt" på domar kommentaren. Jag antar väl att det är positivt... :P

Hundträning och hundplugg

Även fast jag är en otroligt trött människa som tycker att jag aldrig får någonting gjort, så tycker jag ändå att jag har hunnit med en hel del idag! Och klockan är ju inte ens så mycket ännu.
Först morgonpromenad med Dobby och Viggo. Frukost och sedan plugg! Sedan ut med alla doggsen på träning vid motorbanan, så först en liten promenad dit. Tränat Malou, Dobby och Viggo i rallylydnad.
Och sen promenad hem igen :)

Såhär ser hundplugg ut! Mysig värre


Stjärnan

Måste ju visa tävlingsvinnaren också! Zandra och Lystra, etta i bägge starterna! NI ÄR SÅ BÄST! och Lystra vann så fina priser också.


Lystra med sina fina priser (och Dobbys medalj i munnen ;))

Banträning med supertanten (och Dobby)

Min älskade supertant vad du är duktig!
Ena banan från igår, som jag tränade med Malou idag. På slutet så går jag banan med Dobby, lite skillnad från tävlingsstarten :P


Rallylydnadstävling!

Igår när jag kom hem från tävlingen så kände jag inte riktigt för att skriva av mig allt. Så nu kommer en summering av gårdagens tävling.
Jag har väldigt blandade känslor från dagen. Jag är långt ifrån nöjd. Lite besviken, men mest ledsen. Inte på tävlingen direkt, men lite på Dobby. Och kanske mig själv. Men samtidigt är jag glad över det som gick bra :)

Första starten gick så otroligt dåligt. Jag vet inte riktigt vad problemet var, mycket hundar runt banan som gick omkring, oförberedd start (den innan mig hade hoppat av så jag var inte beredd på att jag skulle starta) kanske var del av orsaken. Dobby låste sig helt enkelt på omgivningen. Jag lockade som en galning men fick ingen kontakt, något som är ganska ovanligt för honom och bara verkar hända när vi är inne på banan :P
Han låste sig dessutom så flera gånger.
Ett fel var helt mitt fel, och det vid momenten "långsamt tempo, 270 höger, 270 höger, normalt tempo". Jag har aldrig tränat långsamt tempo så lång sträcka med Dobby, och var dessutom sååå stressad av att inte få kontakt med honom, så jag sänkte inte tempot tillräckligt mycket. Ni vet, när man är stressad vill man komma i mål så fort som möjligt :P
Vi fick 49 poäng på första starten och alltså ej godkänt. Men vi blev iaf inte diskade :P


Andra starten tänkte jag nästan hoppa över. Det hände nämligen en grej precis innan. Dobby hittade en påse med lever eller nåt på marken, vilket jag upptäkte och tog ifrån honom. Antagligen så tappade jag kopplet när jag tog upp påsen, för sen hör jag hur Dobby flyger på och ryker ihop med hunden som satt bredvid (vilket dessutom var en tik). antagligen var han inte beredd på att jag inte höll emot i kopplet, för när han kom fram till den andra hunden och den svarade upp så började han skrika.
Det var över på 2 sek. men jag kunde inte släppa det, och det kunde inte Dobby heller. Alla hundar som passerade efter det var livsfarliga. Jag fick panik, för det var som att få tillbaka den gamla Dobby för 4 år sen.
Dessutom var dom på start 13, och jag skulle starta som 17 (och 16 hade strukit sig).
Men vi startade tillslut iaf, och tur var väl det. Andra starten gick sååå mycket bättre, även fast det fortfarande var långt ifrån min vanliga Dobby.
Men det slutade med godkänt iaf, på 72 poäng! Vi fick medalj och tuggben, och Dobby har nu 2 av 3 godkända starter i nybörjarklass!


Han kunde slappna av mer på slutet också, han verkade släppa den där incidenten snabbare än jag gjorde.

Skrikiga hund

Dobby, du ska veta en sak...
... jag är BESVIKEN på dig! Grrr!

Kurs idag med mina otroliga kursdeltagare, jättekul, och allt funkar så bra. men så tog jag en chansning och hade Dobby med mig, vill att han ska vänja sig vid andra hundar (och det går ju så bra när vi är på kurs). Men nej, idag skulle lilla Dobby vara en GAPHALS. Matte matte MATTE matte MATTE MATTEEEEE!!! Det är HUNDAR på min tomt!!

Efter en halvtimme kom min far och hämtade honom :P

Hundskola, tävling och kaos

Vet ni var jag var igår??? :D I skolan! Okej, jag ska inte börja i skolan, men ändå, det var många år sen! Jag var med Alexandra på hundsportsgymnasiet på Forshagaakademin, och gud va sur jag är att jag är för gammal! Jag är SÅ avundsjuk på Alexandra! Och vet ni vad? Hon bestämde sig för att hon vill börja där - och dom hade en plats ledig! Grattis Alex! Hoppas att du kommer att trivas :D

Inte nog med att linjen har hundsportsinriktning (som att inte det räcker? ;)) men hela stället var väldigt mysigt, fräscha fina korridorer och klassrum, lärarna verkade så himla engagerade och duktiga, hundstallet var jättefint, dom verkar ha mycket roliga fritidsaktiviteter mm. mm. Och tänk att TRÄNA HUND på skoltid! Att ha en agilityplan på skolgården.

Vi fick en rundtur på skolan där vi fick väldigt mycket information och även svar på alla våra frågor, och jag måste säga att det verkar som en väldigt bra skola. Dom bryr sig och engagerar sig både i eleverna och hundarna!

Nu till något helt annat! På Lördag ska Dobby och jag tävla igen, vi har två stycken starter till och med! Jag är mer nervös nu än förra gången, för vi har knappt tränat nånting alls, och bara en gång med andra hundar. Både Dobby och jag känns lite allmänt loja just nu. Men jag hoppas att det ska gå bra! ;)

Imorgon och på fredag är det dags för kurs igen! Och den här veckan tror jag det kommer bli riktigt kul, har en del roliga grejer planerat :)

Rallybrudar!

Igår fick jag en ide om att cykla in till kumlaby och träna rallylydnad, för då blir det en ny miljö för Dobby, och det brukar vara mycket hundar där. Så idag fick jag även med mig Erika med Dolly och Sixten, och Alexandra med Gizmo och träna inne i Kumlaby!
Alexandra och jag cyklade hemifrån mig, och så mötte vi upp Erika i kumlaby. På varsin tantcykel (okej, Alex hade sin cupcake cykel) med hundarna i cykelkorgarna cyklade vi - iaf sålänge Gizmo satt kvar, han fick nämligen för sig att hoppa ur korgen i farten!

När vi cyklade hem fick hundarna springa lite bredvid, men då kom det en annan hund cyklandes bakom oss, som cyklade liiite fortare. Precis när dom skulle cykla om oss insåg jag att jag hade Dobby på fel sida, och att han skulle nå fram till den andra cykeln. Min reaktion? Jag svängde rakt ner i diket... Jag glömde helt bort att man kan använda bromsen!

Tack tjejer det blev en jättebra träning och mysig dag!

Mysig morgonpromenad

Morgonpromenaden med finisarna <3
Dom var så duktiga och gå lösa, och Malou försökte skutta in i fotposition hela tiden ;) Liiite svårt att gå bara med en studdsande Loijsa bredvid sig!


Tjorven och Stina = knäppgetter

Våra getter är knäppa. Eller dom vet iaf inte att dom är getter.
Nu ska dom va i hönsgården. Hönsen däremot går hellre i gethagen.
Dom har hittils inte rymt, vilket alla sa åt oss att dom skulle göra (förutom in i hönsgården då). Dom har visserligen gått ut genom grinden när den stod öppen, men det ser jag inte som att rymma, utan att passa på x)
Dom äter inte allt heller, utan är ganska kräsna. Dom är väldigt petiga med vad som går att äta och inte!


Kurstillfälle 3!

Idag var det dags för hundkurs igen! Tredje tillfället på den här kursen, och nu börjar det kännas som att det rullar på ordentligt! Det kändes riktigt bra idag, hundarna klarade alla övningarna så otroligt bra med störningar och allt.
På teorin så hade vi hundarnas språk och signaler, vilket är ett av mina favoritämnen :D :D så det slutade med att vi gick över tiden, vilket är ett BIG nono. Men det gick bra för denna gången ;)


Här är min nuvarande kurslokal. Tanken är att jag senare ska flytta in där butiken är nu. Det är lite mindre, men det är varmt och blåser inte rakt igenom ;)

Är på speedway just nu!

Är på speedway just nu! Ganska kul faktiskt, det är lika mellan indianerna och piraterna. Jättespännande!!

Edit: Piraterna vann tillslut, avgjordes i näst sista heatet. Synd!


Knähund?

Viggo är så bra på att vara ivägen...
Försöker göra färdigt Alexandras Gizmo blogg, men Viggo bara skaaa vara med ;)

Såhär ser bloggen ut förresten :D gizmoslya.blogg.se


Sannamarken

Har precis varit med Alexandra på sannamarken! Askul var det. Vi hittade faktiskt massa saker som vi ville ha, jag som ALDRIG brukar köpa nåt på marknad. Hittade en skitsnygg klocka som jag bestämde mig för atty jag ville köpa, men då hade dom plockat ihop. (Det blåste så mycket, och började sen regna, så det var jättemånga som plockade ihop tidigt).

Jag köpte iaf en pippi tröja, var bara tvungen :)

Jag tyckte att Alexandra och jag skulle åka karusell, för att bota min karusellskräck. Men det blev inte så... Men nån gång så!!

Nu myser jag vid brasan med vovven i min nya tröja x)


Getter, rymningsbenägna?

HAHA helt normala getter jag har.


Ja jag har ju hört att getter är så väldigt rymningsbenägna, men vad gör mina getter? Dom rymmer in i en mindre hage.

Dom går in genom dörren till hönshuset (som är i gethagen) och trycker sig igenom luckan ut i hönsgården (som för
övrigt är jätteliten, eftersom den är till för höns, inte getter...)

Dom kommer bra överrens med hönsen iaf ;)

När pappa kom hem häromdagen ringde han mig och frågade - ska getterna verkligen vara ute?...

Mamma hade glömt stänga grinden, så getterna hade gått ut. Dom är ju ändå getter!
Men då står dom två meter utanför gethagen och äter gräs.

Så väldigt rymningsbenägna är dom. När pappa och jag gick dit sprang dom in i hagen igen :P

Rally med Alexandra!

Idag var Alexandra här med Gizmo, så vi har tränat lite rallylydnad tillsammans :) Vi ställde upp tre stycken "småbanor", med ca. 5-6 skyltar i varje. Vi tränade dock inte så länge, för det var så sjuuukt varmt! Jag menar OLIDLIGT vamt! Hallå, va det inte höst nyss?

Dobby väntar på sin tur att träna :)


Snygg tjej

Äntligen har det kommit! :D Malous nya halsband!
Klart Loijsan ska bli bortskämd också (så bortförklarar jag mitt beroende x)), med ett snyggt halsband!
Det är synd bara att det blev för litet :( Men jag ska sy om det lite så passar det nog.

Visst är hon snygg? :D