Rallylydnadstävling!

Igår när jag kom hem från tävlingen så kände jag inte riktigt för att skriva av mig allt. Så nu kommer en summering av gårdagens tävling.
Jag har väldigt blandade känslor från dagen. Jag är långt ifrån nöjd. Lite besviken, men mest ledsen. Inte på tävlingen direkt, men lite på Dobby. Och kanske mig själv. Men samtidigt är jag glad över det som gick bra :)

Första starten gick så otroligt dåligt. Jag vet inte riktigt vad problemet var, mycket hundar runt banan som gick omkring, oförberedd start (den innan mig hade hoppat av så jag var inte beredd på att jag skulle starta) kanske var del av orsaken. Dobby låste sig helt enkelt på omgivningen. Jag lockade som en galning men fick ingen kontakt, något som är ganska ovanligt för honom och bara verkar hända när vi är inne på banan :P
Han låste sig dessutom så flera gånger.
Ett fel var helt mitt fel, och det vid momenten "långsamt tempo, 270 höger, 270 höger, normalt tempo". Jag har aldrig tränat långsamt tempo så lång sträcka med Dobby, och var dessutom sååå stressad av att inte få kontakt med honom, så jag sänkte inte tempot tillräckligt mycket. Ni vet, när man är stressad vill man komma i mål så fort som möjligt :P
Vi fick 49 poäng på första starten och alltså ej godkänt. Men vi blev iaf inte diskade :P


Andra starten tänkte jag nästan hoppa över. Det hände nämligen en grej precis innan. Dobby hittade en påse med lever eller nåt på marken, vilket jag upptäkte och tog ifrån honom. Antagligen så tappade jag kopplet när jag tog upp påsen, för sen hör jag hur Dobby flyger på och ryker ihop med hunden som satt bredvid (vilket dessutom var en tik). antagligen var han inte beredd på att jag inte höll emot i kopplet, för när han kom fram till den andra hunden och den svarade upp så började han skrika.
Det var över på 2 sek. men jag kunde inte släppa det, och det kunde inte Dobby heller. Alla hundar som passerade efter det var livsfarliga. Jag fick panik, för det var som att få tillbaka den gamla Dobby för 4 år sen.
Dessutom var dom på start 13, och jag skulle starta som 17 (och 16 hade strukit sig).
Men vi startade tillslut iaf, och tur var väl det. Andra starten gick sååå mycket bättre, även fast det fortfarande var långt ifrån min vanliga Dobby.
Men det slutade med godkänt iaf, på 72 poäng! Vi fick medalj och tuggben, och Dobby har nu 2 av 3 godkända starter i nybörjarklass!


Han kunde slappna av mer på slutet också, han verkade släppa den där incidenten snabbare än jag gjorde.

Postat av: Zandra, Lova & Lystra

Kom ihåg de bra bitarna och ladda inför nästa säsong nu! :) Tack för sällskapet igår och grattis igen till resultatet.

2011-10-16 @ 15:55:49
URL: http://goldendays.cybersajt.se
Postat av: Hanna

Bra att ni bestämde er för att starta ändå. Nu har du ju något positivt med dig, trots det negativa som hände :)

2011-10-17 @ 10:42:14
URL: http://www.kennelblagul.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: