Gissa vem som åker tåg?! Jag som HATAR att...

Gissa vem som åker tåg?! Jag som HATAR att åka tåg. Det går fel varendaste gång. Men nu sitter jag här. Det är mycket annat som händer nu också. Kan inte berätta om det nu, men om jag säger såhär - imorgon ska jag titta på lägenhet! Spännande och skit läskigt...


Fotografering


ångest...

Nej hjälp, jag vet inte vad jag ska göra... jag ska åka med Malou till Zandra imorrn och stanna där tills på söndag då det blir till att åka iväg på tävling. Meeen så blev det plötsligt vinter! Malou 10-åringen är jättestel av kylan och får tom svårt att resa sig upp. Tävlingen ska hållas i ouppvärmd lokal...
Jag vet inte vad jag ska göra :-( Byta hund till en tjurig otränad Dobby?..

Problemhundsträning

Idag har Dobby och Malou varit in till stan - Dobby skulle nämligen på privatträning. Tanken var från början en problemhundsutredning, men då jag ville fokusera på hans vaktbeteenden så blev det ett privatträningstillfälle istället.
Vi började med att berätta lite om problemet - dock så visste hon ganska mycket om honom redan innan. Vi berättade att vi gjort en utredning tidigare, där vi (återigen) kom fram till att han är osäker. Något som vi iofs alltid trott.
Problemet är att även med hundar som han inte är så osäker mot så vaktar han nåt så otroligt. Ibland fattar man knappt vad han vaktar - det ligger nåt på bordet, jag har glömt godis kvar i fickan, den andra hunden gosar med mig för mycket/är för nära mig osv. osv. Det hänger ju såklart ihop med att han är osäker, det minskar tex. och går över efter ett tag (han vaktar knappt mot Malou, och inte mycket mot Viggo). Men nu med Sasha har det kommit tillbaka igen.
Vi jobbar såklart med att förebygga och undvika situationer där det händer, och det går bra! Men jag känner att jag vill göra mer än att undvika, och vänta på att det ska gå över av sig själv.

Så nu var vi alltså in till örebro. Efter att vi pratat så fick vi göra lite övningar som vi sen ska göra hemma. Vi hade Malou med som försökskanin, och det gick väldigt bra (dvs. han vaktade ingenting mot henne :P).
Nu hoppas jag bara att vi faktiskt ska ta oss i kragen och träna i kontrollerade situationer, och att träningen ska gå bra!

Golden, var det?

För att spä på min retriever längtan lite mer, så kommer här lite bilder på underbaraste Sasha ;)


the perfect dog - gimmegimme

Ja som Zandra sa -hur svårt kan det va?! Retriever ska det va!
Klart att jag är inne på retriever! När jag använde mig av uteslutningsmetoden så kom jag fram till retriever eller vallhund, men sen tar det stopp.
Jag tror att det kommer bli den ras som råkar ramla i knät på mig när det väl är dags för nästa hund, med tanke på hur mycket jag velar fram och tillbaka! Jag vill bara att det ska vara ordentligt genomtänkt denna gång!

önskelista:
Aussie - de vackraste hundar jag vet! min absoluta drömhund. problemet? Kräver lite mycket för mig...
Golden - självklart!
Flat - vet inte så mycket om dom, men låter som ett bra alternativ, lutar nog dock mer mot golden...
KH collie - Jag tycker dom är så sjukt snygga, och verkar arbetsglada. Måste dock ha rätt mentalitet.
Tollare - tollare var den första rasen jag någonsin velat skaffa. Tanken var att vi skulle ha en tollare innan vi skaffade Malou. Men så blev det Malou, och ingen tollare. Retrieverrasernas border collie har man hört, men dom tollare jag träffat och det jag läst verkar passa mig.

En till ras jag funderat på är lapsk vallhund. Hade en tik som projekthund och hon var så underbar! Dom är dock inte så jättevanliga, dvs svårt att få tag i en omplacering (om man dessutom har lite krav..)

Ras nojja!

Jag blir galen på dessa ras-funderingar! Jag har övervägt fram och tillbaka vilken som är MIN ras, utan att bli mycket klokare. Jag läser, jag frågar, mejlar uppfödare, blir kär, sen hittar jag nån annan ras. Jag velar dessutom sjukt mycket fram och tillbaka!
Snälla HJÄLP mig!

* Jag vill ha en aktiv hund, som älskaaar att jobba! Alltså en hund som jobbar för att den gillar det, och som blir taggad av att jobba. Dobby kan vara väldigt taggad ibland - men det handlar barabara om belöningar för honom. och är han otaggad så är han, vill han inte så vill han inte.
* Såklart hög inlärningsförmåga, men det går väl lite hand i hand.
* Medelstor till stor, smidig, kort till halvlång päls. Ingen krävande pälsvård!
* Inga krav på att hunden tex. MÅSTE få jaga eller valla för att må bra. Jag testar gärna på- men det är inte säkert att det är något jag kommer hålla på med regelbundet.
* Hunden kommer få både mental och fysisk aktivering - fast jag lägger gärna vikt vid det mentala!
* Jag vill hålla på med i första han rallylydnad, agility och freestyle. 
* Hunden måste kunna följa med på tävlingar, utildningar och kurser (och här handlar det väl mest om individ då alla raser ska kunna klara av det, men bra temperament och mentalitet är alltså viktigt).
* Gärna mild till sättet. Språksäker. Öppen.
* Kunna koppla av också! Som sagt kommer hunden få jobba - men inte tre timmar varje dag!

Jag vill alltså ha den perfekta hunden! Lätt va?! Den perfekta balansen mellan arbetsiver och passivitet. Det gäller alltså intebara ras längre, utan individ. och tilläggas ska kanske att jag vill ha en omplacering/äldre hund...

Nån lampa som tänds? Säg gärna till! Jag har en dröm lista själv, men avslöjar den senare! ;-)