Tassa Rätt

Nu startar Tassa Rätt en kampanj! Om ni länkar www.tassaratt.se, på eran blogg eller hemsida under perioden 30/7-13/8 så får ni en gratis engångsaktivitet på Tassa Rätt! 

Jag tycker verkligen att alla ska haka på, det kommer vara jättekul att få vara med på en av deras engångsaktiviteter!
Läs mer på Tassa Rätts facebook sida.

Back in sweden

Då var man hemma igen efter en underbar vecka på mallis! Det var super härligt att spendera en vecka i värmen, och riktigt kul hade vi också.
Jag kommer inte gå in på några detaljer då det var en händelserik vecka, men det kan droppa in lite bilder xD Vi hade det iaf jättebra! och det hade Tenshi med hos uppfödaren med föräldrar och syskon!
En vecka utomlands räcker för mig, på slutet fick jag en sån otrolig längtan efter hundarna. Pappa skulle överraska mig och åkte och hämtade hem Tensh tidigare än vi bestämt så hon var här när jag kom hem! Vet inte vem som blev lyckligast ;-)
Har även haft några underbara dagar med tjejen nu efter att jag kommit hem, det är som att träningen hoppat fem steg frammåt av vår lilla paus. Även Dobby verkar glad över att ha matte hemma!

 
 

vinn ett hurtta koppel


världens bästa leksak

om ni frågar Tenshi är IKEA råttorna bäst i världen, hon går runt med sin råtta överallt, superstolt. Trots att den bara har två fötter ;)
 

Utveckling

Måste bara lägga in den här filmen! Har säkert lagt in den tidigare, men blev så chockad nu när jag såg den. Va STOR tensan har blivit! Vilken liten bäbis hon var...
 
 

Jag ♥ min Tensh

Hjärtat
 

separationsångest?!! jag?!!..

OH HERREGUD SNART ÅKER JAG!!
 
Jag har liksom inte hunnit reflektera över att jag ska åka utomlands (vilket kommer bli så härligt!) för jag har bara fokuserat på att jag ska vara ifrån Tenshi... Dels kommer jag ju sakna snuttan nåt så sjukt mycket, dels så känns det som att vi är i ett kritiskt skede gällande hennes "resursförsvar", så jag hade ju helst velat vara hos henne nu och se till att ge henne trygghet.
 
Överlag så tyckte jag först att vaktandet gick mot det bättre. Vi har "tuggat ben ihop", utövat byteshandel, har tränat in ett loss kommando, jag brukar droppa godis bredvid henne när hon äter osv. och detta har gett resultat, hon vaktar inte alls mot mig mer. Hon har inte heller vaktat mer mot mina vänner, dock har det hänt mot barn.
MEN hon vaktar ju fortfarande mot andra hundar, och detta tror jag är delvis inlärt. Morrar hon mot en hund som har ett ben så släpper hunden benet - Tenshi får som hon vill. 

Detta har jag en känsla av att det blivit värre. Inte oftare, men hon rök ihop rätt rejält med en hund över en leksak. Dessa hundar brukar leka ihop med leksaker utan problem. 
Denna typ av resursförsvar tycker jag är svårast att kontrollera då jag kan instruera hur människor ska agera, men inte andra hundar. Vad det gäller dom andra hundarna så gör dom antingen (oftast) som Tenshi vill och då blir det fel. och annars svarar dom upp (vilket hände nu) och Tenshi är inte den som ger sig. Hur som helst - pannkaka.
 
Det har även börjat sprida sig, först var det ben, sen leksaker, och nu har det hänt att hon vaktat både mig och Kornélia mot andra hundar (hundar hon känner).
Med tanke på att vaktandet mot människor (som jag kan kontrollera) har blivit bättre så tror jag att det hänger mycket på det. jag har ingen KONTROLL när hon vaktar mot andra hundar, och det slutar oftast med att hon får som hon vill (hundarna backar) - beteendet ökar.

Iaf så kämpar vi på, jag jobbar mest med tryggheten och att bevisa för henne att jag har kontroll, och visa henne att vi har gott om resurser så dom behöver aldrig vaktas. Vi förebygger situationer där resursaggressionen kan komma fram, ser till att hon alltid äter och tuggar ben ifred osv. Då vaktandet har blivit bätte mot människor så hoppas jag att det ska funka mot hundar också. MEN som sagt, känns VÄÄÄLDIGT jobbigt att lämna bort henne just nu...

valpträning

Filmade lite av den träning Tenshi och jag jobbat på. Kan va kul att ha när hon blir äldre. Än så länge tränar vi bara sporadiskt på lagom nödvändiga saker, typ snurra och slalom, bara av den anledningen att det är kul helt enkelt. Utan krav eller allvar. Därför är inte beteendena helt befästa - har vi tröttnat på nåt går vi vidare till nästa ;-)
 

badcollie

spenshan har provat på det här med bad för första gången. Vatten var ingen favorit och det blev inget riktigt dopp, men hon plaskade runt lite i kanten.