En liten taggig kompis


Tävlingssuget drar...

Shit, man måste tydligen vara rik för att tävla...

Jag har blivit JÄTTE tävlingssugen! Vet inte varifrån det kommit, jag med mina nerver, jag skulle ju få en hjärtattack mitt på banan. Men jag menar verkligen JÄTTE sugen. Jag skulle anmäla mig till en tävling imorrn om jag kunde.

Så jag kollade först rallylydnadstävlingar, men det finns inte mycket i närheten. Så då gled jag in på agility. Varför inte liksom? han kan ju alla hinder, så varför inte prova?
Hittade några tävlingar i september/oktober som var i närheten. Suget ökar.

Då kollar jag upp tävlingslicensen, som man måste ha på blandis för att få tävla. 450kr... Plus 80kr för ägarregistrering. Sedan måste jag bli medlem i en brukshundklubb ockå, och det är inte gratis... Sen så är det anmälningsavgift på det.

Inte så farligt kan tyckas, men när man är PANK så... :/ jag som är sååå sugen...

Rally träning

Hade rallylydnadsträning idag med mamma och alla tre hundarna. Jag tränade Dobby och Viggo och mamma tränade Malou. Vi ställde upp en bana på 14 skyltar.

Det gick sååå himla bra! Dobby var jättetaggad och gjorde momenten bra, men flackar liiite i fotgåendet ibland. Men jag tycker det är förståeligt, han är liten och vill inte vara alltför nära mina fötter när jag går.

Viggo däremot har börjat gå riktigt stabilt i fotgåendet! och håller kontakt hela tiden. Han har däremot svårt för momenten, han sitter snett (eller inte alls), måste ha jättetydliga handtecken osv.

Jag får riktig beslutsångest när jag tränar dom över vem jag egentligen ska tävla med. Men det finns väl inget som säger att jag inte kan tävla båda ;) om vi nu kommer upp i den nivån...

Blåbärsplockande hundar

Tog en långpromenad med hundarna och fick för mig att plocka vildhallon och blåbär. Praktiskt att man alltid har bajspåsar med sig som hundägare!
Resulterade i en väldigt god hallon och blåbärskaka! Blev bättre än körsbärskakan iaf, den är ju bara full med kärnor :P

Hundarna älskar att plocka blåbär, och det är så kul att se dom när dom står där mitt i riset och äter! Det måste ju också va hyffsad aktivering för dom, att först söka reda på blåbären och sedan plocka dom utan händer. Försök det du! ;)
Dock så var det inte så bra för mig eftersom dom plockade mina bär :P

Igår var Dobby och jag som sagt inne i Kumla medans tupparna här hemma blev nackade. Vi hade det trots allt riktigt bra i Kumla, efter cykeltur och bad så tog vi en mysig promenad runt kumlasjön och satt en stund på bryggan. Det blev riktigt bra träning för Dobby också eftersom vi mötte många hundar, och det gick riktigt bra! Han var tom riktigt nyfiken på dom andra hundarna :)

Va hände med fotograferingen??

Ja nu skulle jag ha varit på tass i hand i örebro och fotograferat. Hon hade bokat mig för fotografering på en aktiveringskurs. Men vad hände? Jo jag fick en knäpp. Jag var helt säker på att kursen började 17.30, men den började visst 17.00!! Vilket jag upptäckte FÖR SENT!
Så nu sitter jag här och har missat en bokning. Herregud. Nu kommer jag både dubbel och trippelkolla alla tider i fortsättningen...

väntan

Sitter i Kumla med Dobby och väntar på att dom ska bli klara med tupparna där hemma. Ville inte vara där när dom skulle nackas :(


Körsbär, tuppar och fotografering

Idag har jag plockat MASSOR med körsbär! Det är hur mycket som helst. Sen så bakade jag en körsbärskaka :) Synd att dom ska ha såna kärnor i bara, annars hade den varit jättegod.

Jag har även klippt min lillebror och tjänat 200 spänn :P Bra betalt för att inte va utbildad frisör tycker jag!

Imorgon ska alla tuppar utom en bort... Jag har sagt att jag inte vill vara med och bestämma vilka som ska dö, jag klarar inte sånt. Vill helst inte vara här alls då, så jag funderar på att cykla med Dobby till ån och äta frukost eller nåt.

Imorgon kväll ska jag på fotografering av en aktiveringskurs på tass i hand. Det ska bli kul, hoppas att bilderna blir bra :)

på hästryggen

En bild på mig och Sinni :)

Foto: Kornélia

Kurskallelse rallylydnad!

Idag har jag fått kurskallelsen för rallylydnadskurs :D Den börjar 1/8, ska bli såå kul. Jag har iofs gått en rallylydnadskurs innan, men det var med Viggo, och denna gång ska jag gå med Dobby. Den kursen var på en annan "hundskola", och var steg 1 i nybörjarkursen. Jag fick välja denna gång om jag ville gå nybörjarkurs eller fortsättningskurs, men eftersom jag bara gått steg 1, och inte hela nybörjarkursen (dom hade delat upp den i två kurser för att det är så mycket moment att gå igenom) så valde jag att gå nybörjare igen.
Jag tror det blir bra iaf, nu får Dobby och jag gå igenom alla moment ordentligt.
Längtar :D

Jag ska dessutom följa med Zandra på rallylydnadstävling. Det ska bli kul och lärorkt att se hur det går till :)

Islandshäst

Jag har ridit islandshäst för första gången i mitt liv :D Jag har också ridit barbacka för första gången. Snacka om skräckblandad förtjusning :P Att i ena sekunden känna sig balanserad och säker, för att i nästa vara påväg att ramla av. Men häftigt var det :D Tack Kornélia för att jag fick följa med!

Jag red Sinni, till vänster. Fina killen, tog hand om mig fast jag bara gjorde fel hela tiden <3

och så snyggo Gladur

svartvit vs färg


Hemma igen!!

Nu är jag hemma igen efter en och en halv vecka! Gud vad jag har saknat min Dobbe, älsklingen. Idag har jag jobb att göra, nästan 1000 bilder att gå igenom, redigera, och skicka :S

glad sjukling :)

Hej hopp. Fortfarande hemma hos Kornélia i kolbäck. Har jättekul, kommer hem på lördag :) Vi har läger denna vecka, vi har haft klicker och kantarellsök, agility, massage, stretching  och handling.

Kornélia och jag har jättekul, vi har pratat alldeles för sent in på natten, skrattat, gråtit, ridit hästarna, klippt tuppsporre, lekt med Robin 3 år, rakat benen offentligt, och allt möjligt.
Just det, tränat hundar och pluggat har vi ju också gjort ;)

Nu är vi dock lika sjuka båda två, meen lika glad för det är jag ;)

Uppdatering från lägerveckan!

Nu har jag varit på barnläger torsdag-fredag och fotat. Alla barnen och hundarna var jättetrevliga! Helt underbart att alla olika hundar kom så bra överrens.
Jag har fotat både under lägrets gång och haft porträttfotografering. Jag tycker att det gått väldigt bra, och alla verkade nöjda! Jag har redan sålt bilder och fått flera beställningar :D
Nästa vecka ska jag fota på vuxenlägret också, fast då blir det nog inte lika mycket för då ska jag själv vara lägerdeltagare också :D men jag hoppas på några bra bilder då med.


Vattenlek

Har man lovat så har man - så idag cyklade Dobby och jag ut till ån och badade.
Vi kom tillbaka en leksak fattigare. Jag gjorde misstaget att kasta ut den i ån och den sjönk som en sten. Dobby simmade runt helt fötvivlad och letade efter den. Jag letade också, men det var för djupt och grumligt vatten. Tillslut kom Dobby på att det var roligare att hämta pinnar :P



Dobby bebis

Hittade gamla bilder på mig och Dobby :D 5½ år sedan


Hundläger

precis varit ute och tränat rally med alla tre, goa hundar dom är ibland. Idag var alla tre på topp! Älsklingarna ;)

Mycket träning har det blivit dom senaste dagarna, för på onsdag åker jag nämligen bort på läger. Viggo tar jag visserligen med mig, men inte Dobby. Vet inte om det är av dåligt samvete eller för att jag bara helt enkelt vill träna ordentligt innan jag åker, men vi har tränat en hel del senaste tiden. Kanske behöver Dobby en paus från mig? :p

Han är fortfarande ganska seg i fotgåendet. Men nu på kvällen så tränade jag både Malou och Viggo först när Dobby tittade på, så han var rejält taggad. Riktigt bra gick det ;) nöjd matte

Ska bli kul att åka med Viggo på hundläger, ska bo hos en hundkompis till Viggo också. Jag ska fota på lägret också, och det är alltid kul ;) Men det värsta är att jag blir bort i en och en halv vecka, hur ska jag stå ut utan Dobby så länge :S

Rallylydnad

Zandra har gett mig en liten knuff och satt upp ett mål åt mig. 10 oktober (edit; 15 oktober var det visst ;)) är det rallytävling, och jag ska allt tävla!! :S Nu skjutton.
Så jag har gjort en liten plan. Det viktigaste att jobba på är framför (front), och att få till ett stabilt fotgående igen. Sen att träna med störning och folk som tittar (det blir alltid skit när folk tittar, antagligen pga. att jag blir så jäkla nervös).

Igår blev det lite spridd träning, började med att försöka klicka in framför med hjälp av target, men slutade med att jag klickade upp Dobby på en boll :P Som sagt, både Dobby och jag tröttnar fort, och därför blir träningen "hoppig". Jag är alldeles för oorgganiserad för att hålla på och tävla :/

Nya "hundbyxor", och reflexskärm!

Jag har köpt och köpt, trots att jag inte skulle köpa mer. Hur blir det så?
Jag köpte arbetsshorts på JULA, SKITBRA hundbyxor, 149kr. Massor med fickor, fickorna fram är jättebra som godisfickor, stora fickor där man får plats med leksaker osv. Dock är dom ganska tjocka för att vara shorts, men dom är ju tåliga.

Igår beställde jag minneskort åt pelle (lillebror) och en reflexskärm åt mig själv från tvspelsweb.se, 40 minuter senare fick jag ett mejl att paketet var skickat, och idag fick vi det i brevlådan! Och då beställde jag ändå precis innan klockan fem igår eftermiddag!! Dom är sååå snabba, jag rekommenderar verkligen att beställa därifrån. Förra gången jag beställde därifrån så gick det lika fort. Jättenöjd!

Den nya reflexskärmen är mindre, så den är lättare att använda när jag är själv. Dessutom har den en vit sida vilket jag inte har på den andra, jag tror att den vita kan komma till användning om ljuset är för starkt för silver eller guld.

närbild


En kotte har flyttat in