ValpträningValpmöte

Här är också lillans första möte med 6 månader gamla finska lapphunden Liam. Dom fann varandra direkt och blev riktigt mysiga ;)Hundmöte

Den som följt bloggen ett tag vet kanske om att min första hund Dobby har svårt för andra hundar. Extra svårt har Dobby för valpar, och absolut svårast är hundar som befinner sig i HANS hem. Det brukar ta mycket tid och träning för att kunna "jobba" in en annan hund i huset.
Detta är dock Dobbys FÖRSTA möte med Tenshi (bakom galler för säkerhets skull), som pga. tidsbrist blev inomhus. Såhär i efterhand tror jag att det blev lugnast så också. Jag började filma efter bara någon minut, då jag förväntat mig Stormskällande!
inte då...Tenshi´s kursdebut

Idag har Tenshi varit med på sin första kurs! Det var sista kurstillfället på en kurs jag hjälp Kornélia med. Min uppgift under dagen var att ha en genomgång av "prova på" rallylydnad - vilket var jättekul, alla deltagarna var jätteduktiga trots att det var första gången!

Jag var lite orolig för hur det skulle gå för Tenshi, om hon skulle vara stressad och orolig, eller helt enkelt uttråkad. Jag hade planer på att gå undan med henne så hon skulle få vara ifred och vila. Men Tenshi tog det hela med ro, kollade in dom andra hundarna utan varken rädsla eller överdriven nyfikenhet (MÅSTE FRAM!) och la sig snabbt tillrätta mitt bland alla hundar. Leka, busa och träna lite gick också bra, samt följa med på kortpromenad trots att liten blev buren mesta delen av vägen (vilket var mindre kul).

Såå stolt över min skrutta idag! Nu sover hon som en stock och har så gjort sedan vi kom hem ;)Valp, flytt och företag!

Wohooo, guess who´s baaack?
Det har hänt MYCKET i mitt liv, så bloggen har tyvärr blivit lite (mycket) lidande. Förut använde jag mig utav den för att skriva av mig, men nu kändes det plötsligt bara jobbigt att skriva. men jag saknar det! OCH - nu måste jag ju skriva om nya stjärnans framsteg och äventyr!

Det är nämligen så att jag efter många om och men, mycket letande och funderande, ÄNTLIGEN har blivit med valp! Jag kan inte riktigt förstå det själv, jag skulle ju inte ha valp, jag KUNDE ju inte ha valp, men nu ligger hon här bredvid mig, världens finaste prinsessa, och sover gott.

Nu kan jag avslöja den "hemliga" planen för företaget jag skrivit om tidigare - jag har flyttat till Kolbäck i västmanland för att ta över ett hunddagis. Nu blev det tyvärr inte så, men jag bor kvar i Kolbäck och letar lokal till företaget! Kurser och dagis kommer förhoppningsvis dra igång snart och jag har dessutom fått mig en kompanjon, välkommen till företaget Kornélia!
mer om företaget och kurserna kan du läsa på hundglädje.nu

Sen så var det ju valpis, låt mig presentera: Brassica Alba Av Thara "Tenshi". Sobel korthårs collie tik, 10 veckor gammal och mattes prinsessa.