Too good to be true

Jag tyckte väl att jag var på alldeles för bra humör igår. Allt flöt på så bra, hade funkat bra med Tenshi i flera dagar, fick finbesök av Erika och Dolly, och Tenshi funkade bra med både Erika och Dolly. 
Meen idag så vaknade jag med panik för att ja skulle med tåget, fick skippa frukost för att hinna. Halvsprang med Tenshi hela vägen och missade tåget med 50meter. Nästa tåg gick en timma senare. 
Sätter mig på en bänk frustrerad och med andan i halsen för att ringa mamma och med telefonen i örat hör jag "åhh är din collie lika glad i människor som min?", Nej hon är rädd för människor svarar jag och börjar prata med mamma i telefonen. Då går tanten fram och säger "nämen är du reserverad!" och sträcker fram handen till Tenshi som reagerar med att göra utfall åt kärringen, som ojjar sig och skyndar sig därifrån. 
Tanten går sen förbi oss tre gånger på behörigt avstånd och ger onda ögat och pratar sen med en annan kvinna och stirrar på oss.
Senare går också en man förbi, stannar och sträcker fram handen. Jag hinner bara påbörja meningen "hon är rädd för människor så hon får inte hälsa", innan Tenshi tycker att hon ska berätta det själv. 
 
För det första, VARFÖR ska människor alltid sträcka fram händerna till hundar... och om man nu faktiskt är duktig och frågar om man får hälsa, varför lyssnar man inte på svaret?
 
och för det andra så gör det mig så ledsen att alla dessa människor som antingen ignorerar mitt svar, eller inte frågar alls, skyndar sig därifrån när dom inte får den reaktion dom väntat sig. Fattar dom inte att dom LÄR henne att hon ska göra så. Det hade varit mycket bättre om dom stannat (möjligen bett om ursäkt) så att hon kan få avreagera sig och förhoppningsvis så småningom få en positiv minnesbild av situationen.
Just nu känns detta hopplöst, det kommer aldrig funka.