Too good to be true

Jag tyckte väl att jag var på alldeles för bra humör igår. Allt flöt på så bra, hade funkat bra med Tenshi i flera dagar, fick finbesök av Erika och Dolly, och Tenshi funkade bra med både Erika och Dolly. 
Meen idag så vaknade jag med panik för att ja skulle med tåget, fick skippa frukost för att hinna. Halvsprang med Tenshi hela vägen och missade tåget med 50meter. Nästa tåg gick en timma senare. 
Sätter mig på en bänk frustrerad och med andan i halsen för att ringa mamma och med telefonen i örat hör jag "åhh är din collie lika glad i människor som min?", Nej hon är rädd för människor svarar jag och börjar prata med mamma i telefonen. Då går tanten fram och säger "nämen är du reserverad!" och sträcker fram handen till Tenshi som reagerar med att göra utfall åt kärringen, som ojjar sig och skyndar sig därifrån. 
Tanten går sen förbi oss tre gånger på behörigt avstånd och ger onda ögat och pratar sen med en annan kvinna och stirrar på oss.
Senare går också en man förbi, stannar och sträcker fram handen. Jag hinner bara påbörja meningen "hon är rädd för människor så hon får inte hälsa", innan Tenshi tycker att hon ska berätta det själv. 
 
För det första, VARFÖR ska människor alltid sträcka fram händerna till hundar... och om man nu faktiskt är duktig och frågar om man får hälsa, varför lyssnar man inte på svaret?
 
och för det andra så gör det mig så ledsen att alla dessa människor som antingen ignorerar mitt svar, eller inte frågar alls, skyndar sig därifrån när dom inte får den reaktion dom väntat sig. Fattar dom inte att dom LÄR henne att hon ska göra så. Det hade varit mycket bättre om dom stannat (möjligen bett om ursäkt) så att hon kan få avreagera sig och förhoppningsvis så småningom få en positiv minnesbild av situationen.
Just nu känns detta hopplöst, det kommer aldrig funka.

Postat av: Erika

Men gumman då :(

Vi får jaga rätt på främmande människor och träna!

Jag tycker att du kanske ska skaffa något "arbetstäcke" eller kanske köra med det där "gula bandet".

Massa kramar till dig och Tenshi!! <3 <3

2012-09-09 @ 10:14:50
URL: http://erikashundliv.blogg.se
Postat av: amanda

jag tror inte folk kommer sluta gå fram om du inte har något annat än munkorg. Tyvärr. Jag skulle nog faktiskt sätta på en sån i situationer som denna, för att folk inte SKA gå fram. För som du skriver så lär hon sig.

2012-09-09 @ 20:06:16
Postat av: Petra

Usch era stackare :( inte lätt för en liten Collie när folk inte tänker på någon annan än sig själva. Jag känner igen detta alldeles för väl, tyvärr. Bättre nu när Ilsa inte är liten valp och eftersom hon har börjat skälla på barn (och inland vuxna och hundar) redan på avstånd. Ilsa gör inte utfall, men idioter med klappa-hund-hysteri och ohyfsade hundar lösa eller i flexi har lärt henne att människor och hundar som kommer fram plötsligt är otrevliga. Det är ett stort problem nog och jag har sedan länge slutat försöka avvärja folk artigt. Nu är det ett snabbt (ibland argt) NEJ som gäller och ibland krävs en utsträckt arm eller fot för att avvärja människor och hundar med bomull i öronen.
Jag tycker som ovan, sluta hoppas att folk ska respektera er och var tydlig, snabb och avvärjande, och otrevlig om det krävs, för din egen skull.

2012-09-10 @ 08:11:53
URL: http://petrakarin.wordpress.com
Postat av: Cajsa FOTO

Tänk om det hade hänt något..

Du glömmer väl inte bort att rösta på bilden nr 3 :) min bild och vill hemskt gärna vinna så din röst kan göra så jag vinner! :D

http://blogofphoto.webblogg.se/2012/september/finalisterna.html#comme

2012-10-03 @ 19:37:44
URL: http://www.cajsaphoto.blogg.se
Postat av: Melissa

Åh så trist att folk gör så! De förvärrar situationen och ni som kämpar så bra. Tråkigt att många inte fattar att inte gå fram till andras hundar.

2012-10-04 @ 22:10:47
URL: http://www.mestwest.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: