Tenshi på tivoli

För det första - jag har åkt karusell. Sån där som åker upp i luften, tar ett varv och sen åker ner igen. Jag har KARUSELLSKRÄCK! Jag har inte åkt karusell sen jag var 11år och spydde som en gris av virvelvinden. Men efter de första 3, 4 varven så började det bli riktigt kul! För säkerhets skull hade Kornélia vunnit en nalle åt mig som jag kunde krama...
 
Vi har alltså varit på marknad inne i Västerås. Först en sväng på dagen, då passade vi på att miljöträna hundarna också - dock INTE på marknaden utan utanför. Var så himla stolt över Tenshi som tog miljön helt perfekt, tågstation, park full med människor, folk som kom fram osv. Hon brydde sig ingenting och vi tränade lite tricks. 
Sen åkte vi till nån golfbana och så fick hundarna miljötränas lite där också medans vi åt glass.
 
 
Nu på kvällen så åkte vi tillbaka till 
tvugna att se. Vi kom in på området precis lagom till Euphoria - som var sista låten... Då var vi ju tvugna att stanna kvar och åka lite karusell, när vi ändå åkt hela vägen. och det var till och med kuuuuul xD
Haft en asbra kväll. Äskar min hund så himla mycket idag. Även fast hon skällde ut Kornélias granne och reste ragg.

Tenshi uppdatering

Har stoppat i valpen både lakrisal och C-vitamin (dock inte samtidigt :P) och jag tycker mig se en skillnad. Hon har slutat småskvätta, och kisset luktar inte frätande längre.
Dock så har det inte minskat hennes inne-kissande. Inte så konstigt egentligen om hon fått en felinlärning. Häromdagen tex så busade hon med Enya (pinscher) i soffan och mitt i leken sätter hon sig och kissar. Hon har även kissat i sängen två gånger. Suck. Men vi kämpar på.
 
Det värsta är ändå hennes bajsproblem. Häromdagen bajsade hon i 32 minuter. Alltså bokstavligen, BAJSADE i 32 minuter. I regnet. Mot slutet så skakade hon och kved. Vad ska man göra? Jag kan ju liksom inte bajsa åt henne.
Dessutom så måste man komma ihåg att ALLTID torka henne i rumpan efter att hon bajsat. Annars smetar hon bajs på både inredning och kläder, men allra oftast MIN SÄNG. Jag byter lakan varenda kväll för hon har smetat bajs i den... Kul.

bloggstopp

Efter att blogg.se gjorts om har jag inte kunnat logga in på min blogg. Därför har det hunnit hända mycket som jag inte kunnat skriva om! I helgen hade vi vår första kurs i de nya lokalerna! Skitkul var det, helgkurs i rallylydnad.
Har också fått reda på att jag åker till mallorca en vecka i juli! Inte bestämt än vart tensan kommer vara, känns lite jobbigt att lämna henne. Men en vecka utomlands tackar man inte nej till!

Utlottning!

Nu har HundGlädje en utlottning av en fullpackad träningsväska! Midjeväska innehållande bland annat vattenflaska, tuggskor, tuggben, boll i massivt gummi, fleeceleksaker mm.
Allt du behöver göra för att vara med i utlottningen är att anmäla dig till vårat nyhetsbrev via hemsidan hundglädje.nu. Nyhetsbrevet innehållande information om tex tävlingar, hundträffar, kurser och erbjudanden skickas ut via mejl och går att säga upp när du vill.


Lekträff

Idag har vi träffat Alex och Gizmo :D (i vi så räknar jag såklart in Tenshi, bara så ni vet).
Dom har lekt ända från att dom kom tills dom gick. Var så jäkla kul att träffa Alexandra igen, var för länge sen! Hon ska praoa hos oss i tre veckor i sommar, kommer bli så kul! och himla bra att vi har en praktikant att köra med nu när vi har så mycket att göra ;-)

Den bästa kommentaren på hela dagen var att Alex tyckte att Tenshi blivit så mycket mer framåt sen förra gången hon träffade henne. Det tyckte jag var så himla kul att höra då Tenshi varit väldigt reserverad och jag försökt jobba på det! Nu var Alexandra helt accepterad och gick t.o.m att gosa lite med ;)

Tenshi och GizmoDet är nåt fel på Tenshi...

Hon kissar typ 10 gånger i timmen! Inte ens nu när jag är hemma och vi är flera som håller koll på henne så hinner vi med! Vi har precis varit ute, först på gården och sen på promenad - och så kissar hon inne det första hon gör. Och hon kan kissa fast hon nyss kissat. Har testat med lakrisal mot urinvägsinfektion. Har för mig att man kan ge nån vitamin också? Det här är inte kul...

we´re baaack!!

Hemma igen (eller inte riktigt, mellanlandar hos föräldrarna i Kumla), efter samanlagt 6 utbildningsdagar. Nu behöver jag semester!

Först rallyinstruktörsutbildning som gick fredag-söndag, extremt intensiv helg för att få med allt som kan tänkas inom rally!
Sen iväg igen (vad tänkte jag på?!) på tisdag på hundpsykolog utbildning, även det tre intensiva dagar av hundspråk, plugg, plugg och plugg. Men skitkul!
Och vad gör jag när jag kommer hem på torsdagen? Jo, pluggar lite till såklart! Läxor till måndag i både rally och hundpsykolog utbildningen. Försöker dessutom renskriva mina anteckningar medans jag fortfarande kan tyda dom. Jag är verkligen SÄMST på att ta anteckningar, jag har skrivit ner dom mest korkade och oförståeliga meningar. Men det är iaf en förbättring mot förra utbildningen då jag inte lyckades anteckna alls :/

När jag kom hem blev det nåt sjukt bråk på FB också ang. att jag skrev "hundpsykolog utbildning", när det stog "problemhundskonsult utbildning" på hemsidan. Detta var tydligen sjukt fel, och jag är såklart en oärlig människa och hemsk hundägare som försöker lura folk och inte bryr mig om hundarna. 
För säkerhets skull så mejlade jag min lärare som redde ut att det är en hundpsykolog utbildning, och att dom inte gör nån skillnad på hundpsykolog och problemhundskonsult, utan att vissa använt namnet problemhundskonsult då ordet hundpsykolog blivit så negativt för många. Dom ändrade nu också på hemsidan från problemhundskonsult utbildning till hundpsykolog utbildning, eftersom det är det ord dom använder på skolan.

Anledningen till att jag skrev hundpsykolog var för att det var det som stod på mina papper, plus att det var lättare att skriva på telefonen (touch screen är värdelöst) ;-) Jag vill ha kunskap, inte en titel!
Tycker det är en löjlig sak att börja bråka över. Visst kan det disskuteras om var man lägger sin tolkning i ordet, vem som har rätt att använda sig av det samt vilken utbildning som ska krävas, men det var ju inte det som var meningen med mitt inlägg. (och tanken var absolut inte att jag skulle bli uppläxad för att jag valt att läsa vidare).

Kalla det hundpsykolog eller problemhundskonsult, för mig spelar det absolut ingen roll. Men kom inte och hoppa på mig för det.Tillsist vill jag skryta över hur STOLT jag är över min valpis som var med på utbildningen! Hon var så duktig både på passiviteten under lektionerna samt superduktig på träningen. Skötte sig perfekt med dom andra hundarna. Älskling <3

Nu drar vi igen

Imorgon drar jag och Tensan till Skövde igen, denna gång för hundpsykolog utbildning. Jag är jättespänd, förväntansfull, och skitnervös! Mest över att ha Tensh med mig då jag inte vet alls hur hon kommer reagera. Hon brukar ta det mesta med ro, men då jag vet hur få kisspauser vi fick i helgen är jag rätt orolig för en smärre rumsrenhetskatastrof... Det är dessutom hiss upp/ner och det finns viss risk för olyckor i hissen.

Men allra mest nervös är jag nog för ytterligare två nätter med dålig sömn och dagar av extremt plugg! Men det är det värt, det är så jäkla kul!

Rallylydnadsinstruktör!!!

Eller i alla fall nästan! Jag har fortfarande projektkursen kvar, men fick 40/40p på det teoretiska provet, och har genomgått korvstoppningshelgen. Tre dagars genomgång av SAMTLIGA moment i rallylydnad, vanliga problem och lösningar, inlärning, tips och hjälper, regler, avdrag mm. mm.

Snacka om att man är helt slut. Delvis av allt pluggande och all hundträning, och delvis av att ha delat madrass med Kornélia plus två hundar i två nätter! Luftmadrass är INTE min grej....

Men skitkul att vara på utbildning igen och träffa kul hundfolk, och det kommer bli såå himla kul att börja ha rallylydnadskurser! (har fortfarande platser kvar på gratiskursen!)

uppdatering i kaoset

Tänkte göra ett snabbt inlägg här innan jag däckar.
Förutom att vi var ute och bajsade klockan tre(!) inatt så har Tenshan skött sig idag. Men det är ju ingen överraskning, supervalpen ju! ;) Host.

På fredag blir det rallyutbildning (passa på att anmäl dig till projektkursen!) och kaoset är på max. Vi hade precis bestämt att jag tar Kornélias Enya, och Kornélia tar Dilba, meen så börjar Dilba löpa! Så nu blir det att ta med halte Pär i alla fall, hundarna börjar ta slut! Jag tror han klarar en helg då det kommer vara mer stillasittande där än vad han får hemma, det svåra kommer bli för mig att motivera betongklossen. Men det ska nog gå!

Apropå paprika (<3 Alexandra) så har någon nån ide om vad som är fel på Tensh öga? vanlig skelning? ibland ser det bra ut, men ibland är det lite skumt :/


Årets motion avklarad

Gosh vad jobbigt det är att springa, men gud va skönt det är med en valp som kan vara ensam kortare stunder så att man faktiskt kan komma ut och springa!

Förut var mitt största problem att jag får så sjukt ont i benen när jag springer. Nu har jag lärt mig att håller man bara ut tillräckligt länge så domnar benen bort ;) Nu är problemet att varje andetag gör ont hela vägen ner i bröstkorgen, och även fast jag andas på max får jag inte i mig tillräckligt med luft. Jobbigt läge.

Jag har en skiftande personlighet

Satt och tittade tillbaka i bloggen och snubblade över ett personlighetstest jag gjorde för nästan två år sedan. Svaret jag fick då passade så himla bra in på mig, men jag tycker att jag förändrats mycket på två år, så nu gjorde jag om testet och fick detta svar. vad tror ni, är det jag? xD Detta svar fick jag förra gången.


Din personlighetstyp:

Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.


Jag känner väl inte direkt att detta är jag på pricken - MEN det bådar gott för det nystartade företaget ;) Tycker dessutom att dessa yrkesområden känns något bättre än dom förra, räknar dock med att dom inte tagit med hundinstruktör eller hunddagisföreståndare (a
Testet finns att göra Här.

Jag <3 TextilDesign

Beställde ett halsband åt the Tensh förra veckan från TextilDesign. Det kom i brevlådan idag och jag är sååå nöjd! Det gula är jättefint mot Tenshis päls, och bokstäverna blev jättebra. Att jag dessutom betalat 182kr inkl. frakt och har halsbandet inom en vecka gör det hela ännu bättre! Det är mitt fjärde halsband därifrån och fler lär det bli ;)


Tips för valpar! Jag beställde extra lång strypdel och satte ett stygn en bit in i strypdelen så att halsbandet inte är så stort. När hon växer flyttar jag stygnet så att halsbandet blir större, och så att stygnet "bromsar" så att halsbandet inte stryper.Världsvan hund!

Eller ja, har man sett både sverige och norge så ;-)

Tenshi är så duktig när vi åker tåg! några fjortisar som lekte i rulltrappan och skrek fick sig en utskällning, men en nöjd Tenshi gick därifrån eftersom dom genast tystnade :-)
Annars så är hon tyst och lugn hela tiden, det är folk överallt, tåg som susar förbi, nya ställen och massor av hundar som vi ska dela vagn med. Vad gör Tenshi? hon lägger sig MITT i gången och sover, så folk får kliva över henne. Ja jag vet, man kan ju inte ta upp hela gången, men det var så sött när hon bara låg där och tittade :P

Idag var det dock inte jättekul att vänta på perrongen då vädergudarna var fräcka nog att skicka REGN! Tenshi har umgåtts alldeles för mycket med pinschrarna och tror att regn är livsfarligt ;)


Resursförsvar, valp

Tog bort det senaste inlägget då jag lyckades få det på film trots allt! DOCK så verkar kameran ha lagt av, startar inte alls :S

Jag har kontaktat en "hundpsykolog" för lite tips. Jag tror inte att det är så allvarligt, men för att kunna dämpa beteendet på bästa sätt nu när hon är ung vill jag ha lite olika synpunkter.

Jag har även funderat mycket själv, och kommit fram till lite egna slutsatser. Första gången jag reagerade på beteendet (att Tenshi vaktade något ätbart) var i samband med att hon fick äta specialkost. Ris och fisk i över en vecka, och skiten rann ur henne hela tiden. Hunden var som desperat - kan resursförsvaret helt enkelt ha kommit ifrån hunger? Det började med att hon surade när jag fick gräva grus ur munnen på henne (vilket hon för övrigt kastade i sig under denna period), och sedan vaktade hon en gaffel med mat som hamnat på golvet. Låter ju inte helt osannolikt.

Resursbeteende i samband med lek har hon inte visat på samma sätt. I lek har det varit en del morrande och bitande där tänder inte ska vara, MEN när hon leker så låter hon mycket och bett hamnar ju lite överallt när man är valp. Dessutom har detta beteende stannat av, medans det vid ätbara saker ökat.

Det har även hänt att hon vaktat ben, pinnar osv. men min tanke är att har man lärt sig en gång att det lönar sig, varför inte testa igen? 
Beteendet är dessutom så okonsekvent vid tex. pinnar och tuggben då hon 90% av gångerna VILL att man ska ta det (hålla), och trycker det i handen.

However, vi får se vad vi får för tips, och så låter vi vardagen flyta på :-)

Absolut inte shoppingberoende

Så sjuuukt sugen på ett sånt här!
Tänk ett brunt på Tenshi, eller ett vitt med beige foder och beige text! Skulle vara såååå snyggt, dreggeldreggel.
Och när jag ändå är där inne och dregglar drömmer jag mig bort i en hurtta väst.

Tänk om man ändå vore gjord av pengar! Kanske skulle man kunna ge sig själv en liiten födelsedagspresent ;)

Nån som vill låna ut en hund?!

Nästa helg (8-10 juni) ska jag gå en utbildning till rallylydnadsinstruktör. Jag längtar, det kommer bli såå kul!
MEN jag har ingen hund att ta med! Jag skulle tagit Viggo, men han är fortfarande halt! Det är ju en hel vecka kvar, men han har varit halt nu i nästan två veckor så jag är inte säker på om det kommer hinna gå över :S (han har antagligen gjort illa sig när han grävt vid kaninburen, så dom är flyttade in i gethagen nu så tassen ska få vila).

Finns där någon som kan avvara en hund till en helgs rallylydnadsträning?
Om jag inte tar med mig Viggo har jag problem med valpvakt också, då mamma inte vill ha alla hundarna ensam :/'
Hur kan man ha ett sånt problem när man har för många hundar? xD Kanske bäst jag skaffar en till, ifall att...