Lek i solnedgång


Världens finaste häst

Här är dom fina hästarna som jagfick lov att fota. När jag cykladedit så var det tyvärr skugga i hela hagen, och hästarna var bara sugna på att käka gräs... Hur fotar man hästar egentligen? ;) Urfina är dom iaf!




 


Kycklingarna

Småttingarna börjar bli stora nu, endast en vecka gamla men ungefär dubbelt så stora som när dom kom hit. Dom har fått fjädrar på vingarna och börjar flaxa! snart måste vi flytta dom nånstans ed tak så att dom inte rymmer.


Öppningshelgen!

Nu har jag inte bloggat på länge, jag försökte blogga igår men internet funkade inte, nu håller det på och lägger av varannan minut så vi får se hur långt jag kommer denna gång :S

I helgen så öppnade vi alltså butiken! Det har varit riktigt roligt och spännande. men för att jag inte ska skriva allt för mycket text, eller för den delen inte glömma någonting, så tänkte jag punkta upp helgens viktigaste händelser!

Lördag
* En kompis från gymnasiet kom, som jag inte sett på flera år! Jag hade inte en aning om att hon skulle komma och fick en liten chock. Jag kände inte ens igen henne först :S Riktigt kul!
* Alexandra, hennes mamma och småbröder kom (självklart med Gizmo också) :D
* Mormor satt i solen hela dagen ochblev röd dom en tomat
* Jag fick sälja mina första varor, två gånger stod jag i kassan, och båda gångerna sket det sig xD Men det löste sig och jag överlevde, så hädanefter går det nog bra!
* Det kom även lite folk från byn, så lite aktivitet hade vi. Dom flesta stannade och drack kaffe och åt (gratis) fika i solen, det var mysigt :)

Söndag:
* Mycket släktingar kom, men inte så mycket mer människor än så.
* Jag fick hålla i en bebis typ för första gången i mitt liv (förutom min lillebror som bara är två år yngre än mig, så det minns jag inte), det var min sysslings lilla dotter :)
* Trots att jag tjatat på mormor att hon skulle sitta i skuggan eller smörja in sig så brände jag mig också i solen. Jag har dessutom randiga fötter eftersom jag hade mina gladiatorsandaler på mig
* Jag fick tillåtelse att fota världens finaste häst, så jag cyklade dit på kvällen
* Jag hade Viggo med mig när jag cyklade, han är livsfarlig!!

Måndag:
* Måndag hade vi igentligen stängt i butiken, och varken mamma eller pappa var hemma, men ändå sålde jag till tre kunder :D
* Alexandra kom på klickerträning
* Vi tappade hundarna i flexi (jag hade Dobby och Alexandra Gizmo) och dom fastnade i kopplena så att Dobby blev helt galen...
* Men efter det så fick dom rusa lösa i hundhagen, och då gick det super! Så det kändes verkligen JÄTTE skönt att mötet fick sluta positivt, både för Dobby och för Gizmo. Gizmo verkar dessutom vara en riktig tuffing, så jag hoppas att han inte tog åt sig negativt av mötet :P
* Jag tog med Dobby på en cykeltur vilket funkade sååå mycket bättre än Viggo, Dobby sprang skitfint bredvid! Nu ska här tränas, bort med promenadlimpan :)




<33 lamineringsmaskin

Ojoj, myket att göra idag! Har inte ens hunnit träna med alexandra och gizmo, även fast det är något jag ser fram emot :(
Imorgon så öppnar vi butiken! Jag har bakat idag, städat, prismärkt osv.
Mamma har köpt en lamineringsmaskin så att jag skulle kunna fixa parkerings-skyltar. men det är ju himla kul att leka med en lamineringsmaskin så jag har plastat in lite allt möjligt (A) Bland annat så har jag gjort namnskyltar till Tjorven och Stina och satt upp vid deras hage, haha xD Kan dom behöva, det blir ju pinsamt för dom när folk glömmer deras namn hela tiden ;)

Jag hoppas på en lyckad helg! Förhoppningsvis blir den så lyckad att jag inte kommer ha tid att sitta här och uppdatera ;-)

Dobby och jag har varit på brukshundsklubb...

Dobby och jag har varit på brukshundsklubben idag. Låter inte likt mig va! Vi var på agility träning, jag ville se hur dobby skulle reagera i den miljön så att vi kanske kan gå en kurs och gå på den öppna träningen. Han var jätteduktig! Han muttrade mot några hundar ett par gånger, men inget som inte gick att bryta. Vi körde några hinder på slutet, och först då verkade dobby slappna av. Så det kanske blir agility kurs för mig och dobby :-) Tillägg: Dock känner jag mig fortfarande tveksam till brukshundklubben. Det första vi hörde när vi klev ur bilen var en gubbe som skrek åt sin hund för att den inte hittade apporten på en gång... Dom som tränade agility verkade snälla, men alla kände ju varandra sen innan och alla var så himla duktiga. Jag tror det är svårt att komma in i ett samansvetsat "bhk" gäng, iaf med en aggressiv blandras. Jag vet inte, jag känner mig lite tveksam helt enkelt, men himla kul var det att se dom andra köra, och sen få se blicken Dobby får när han själv får försöka :-)


Getterna <3

Har varit ute och fotat och matat getterna. Dom är så gulliga, dom börjar bli riktigt tama. Tjorven klättrade upp på mig :P Det måste jag dock sluta uppmuntra eftersom det inte är så bra om hon klättrar upp på folk när hon är fullvuxen... speciellt inte barn :P


Hundar + kycklingar ?

Dobby fick hälsa på kycklingarna igår. han tog det faktiskt mycket bättre än jag hade väntat mig, inget skällande, inget galet monster som skylle käka upp kycklingarna. han tyckte om att stå på kanten av kartongen och titta ner på dom. när jag plockade upp en så pussade han på den. okej, han gav den också en smäll med tassen, men det var ju mest för att få igång den att leka ;)
Problemet är bara det att i vanlig Dobby anda så tror han nu att det är hans kycklingar. Ingen får komma nära dom! Speciellt inte Viggo.

Jag var ute med Viggo till kycklingarna idag, det var första gången han fått sett dom. Först fattade han inte vart det roliga ljudet kom ifrån, så jag lyfte upp en kyckling till honom och visade. Big mistake. Han fullkomligt attackerade kycklingen med pussar! Den var helt blöt när jag la tillbaka den - och då blev Viggo hel galen. Han hoppade och klättrade på kartongen och bara skulle ner. Han rev och klöste mig när han skulle klättra över mig ner till kycklingarna :P Skällde som en galning gjorde han okcså. Enda sättet att få tyst på honom var att lyfta upp ett nytt offer som blev dränkt av pussar.

Våren genom närbildsfilter


Våra kycklingar!

Idag har vi hämtat våra kycklingar :D dom är endast en dag gamla!


Fasan

Nu var fasanen på besök igen, denna gången hade han med sig sin flickvän :-)


Agility träning!

Jag hann precis bestämma mig för att jag inte ska köra agility med Dobby (han blir så stressad), men så blev jag agility sugen så vi tränade lite idag ändå... Jag växlar väldigt mycket hela tiden mellan vad jag tycker är kul. Ibland är rallylydnad roligast, ibland freestyle och ibland agility.

Träningen idag gick iaf super! Vi fokuserade på slalom, och det gick klockrent idag.
Jag började också klicka in honom på en boll fr att kanske så småningom testa trieball. Men det måste jag läsa på om först inna vi fortsätter ;)

Vi tog lite testbider i min hundhage, som numera är fotohage:


Håll tummarna!

Idag har jag lagt bud på ett objektiv som jag VERKLIGEN vill ha! Dock är det begagnat, och ett gammalt objektiv, något slitet, så man vet ju inte riktigt viket skick det är i när man får det... Men jag håller tummarna för jag har verkligen velat ha ett ljusstarkt objektiv sååå länge!

Idag har jag jobbat lite i butiken, pappa har lärt mig kassasystemet så nu är jag officiell kassör :D Nu är det mest städning ich fix kvar innan vi öppnar! och att baka eftersom vi lovat tårta vid invigningen :-)

Jag och Alexandra (tillsammans med vovven Gizmo såklart) har haft klickerkurs idag. Idag blev det mest alexandra som fick tränas, men vi hann med att klicka Gizmo lite också :-) Han är såå duktig, han kommer bli en riktig superstjärna!


Snart öppnar vi! VÄLKOMNA!


Misslyckad hårfärg

Jag var hos frissan igår och skulle bli blond. Nu sitter jag dock här med GULT hår, så därför tänker jag inte visa bild x)

Get puss!

dagen har jag spenderat i get hagen, utrustad med klicker och limpskivor. Stina börjar bli riktigt säker, jag har kunnat klappa henne lite på huvudet idag, följt av godis såklart. Jag har dessutom klickat in Stina.
Tjorven däremot är fortfarande lite tjurig, både mot Stina och mot mig, så hon ville inte vara med :P fine by me..




Talangfull hund!

Såg ni talang idag? Om inte så har ni missat något! Jag blir alltid lika glad när jag ser hundar uppträda, (denna gång på programmet Talang på tv4) och Rut är ju så otroligt lycklig när hon gör det. Michaela är otroligt duktig med hundarna.

Get lycka!

Stina ÅT från min hand!! Hon NUDDADE mig! Lycka :D
Ja man kan väl säga att mina getter inte är såvärst jättetama, men nu börjar dom våga sig fram. Stina är nämligen väldigt förtjust i cornflakes, och Tjorven är en sån himla tjockis så hon ska ha cornflakes bara för att Stina inte ska få...
Stina har verkligen vuxit i mina ögon, hon är favvogeten just nu. Hon är så försiktig, men vågade sig ändå fram till min hand. Tjorven däremot stångar Stina i sidan bara för att inte hon ska få. Tjorven är en riktig mobbare!
Dobby är fortfarande helt pms, han blev sur på Viggo två gånger idag när jag gick med dom. Viggo hettsar nämligen lätt upp sig, ena gången på ett barn som gick in på våran tomt, och andra gången på en hund. Viggo börjar gnälla, skälla, dra och kasta sig, vilket Dobby HATAR. Han blir sur och nyper till, vilket matte inte tycker om. Så nu ska dom ha en paus från varandra och slippa gå ihop med varandra. Jag brukar ju inte vilja gå med dom ihop just pga. detta problem (som dock hade blivit bättre), men den här veckan har det blivit varje dag ändå.
Jag hade också andra tillfället på valpträningen med ägare idag! Gick helt SUPER, både valp och matte skötte sig perfekt :) Jag har dock väääldigt svårt att slita mig därifrån eftersom jag fick en liten 9veckors valp i famnen! Sötaste jag sett (förlåt viggo)

Hundhage = fotohage?

Här är några bilder från för några dagar sedan (i förrgår tror jag?) då jag fotade Viggo i våran "nya" hundhage. Jag har tänkt att jag kan ha hundfotografering där om någon vill få sin hund fotad lös, eftersom det är inhgnat! så vi hade en liten testfotografering ;)



Men efter ett tag tyckte Viggo att det blev tråkigt, och framför allt varmt :P Då kan man ju göra såhär...


Fullt upp med hundar och getter!

Idag har jag haft så mycket att göra att jag inte hunnit blogga, men oj va skönt det känns när man får mycket gjort!!
Jag har gått två rundor med Dobby och Viggo tillsammans, en runda med Dobby och en runda med Malou. Jag har försökt träna med Malou men hon ville hellre leka, så vi hade en lekstund istället. Vi hade t.o.m dragkamp, vilket jag inte tror att jag någonsin haft med henne! Hon är en liten fegis och släpper om hon får lite motstånd.

Sen har jag tränat Viggo, både rallylydnad och klicker, där poletten äntligen verkar ha trillat ner! Han förstod PRECIS vad jag ville, och var helt fokuserad! lösningen? Skinka! ;)
Efter det så klickertränade jag med Dobby, gick super. Dobby som för övrigt varit en surgubbe de senaste dagarna, har varit lite vaktigare mot Viggo och knäppat sig. Det hoppas vi går över snabbt! pms dobby...

Jag har nästan tränat med getterna, man skulle faktiskt kunna kalla det träning ;) Jag har suttit på en sten i hagen med cornflakes och mutat dom ;) Det funkar bättre och bättre, dom vågar sig lite närmre för varje gång!

Jag har också städat ur hela gethuset, det såg hyffsat fräscht ut där inne, men när jag lyfte på halmen var det helt SVART av bajs!! Så jag rev ut allt och la på ny halm åt dom :)
Jag har t.o.m bakat med lillebror!

Nu har jag precis varit ute i butiken och märkt varor! Riktigt spännande.

Nu är jag helt slut, men det är kanske inte så kosntigt, det känns som att jag fått mycket gjort ida!!

Träningsträffar?

Jag har ju lite problem med mina vovvar. Dom tror att när man ser en annan hund så ska man skrika och gapa så högt man bara kan. Dobby för att han verkligen ogillar andra hundar, och viggo för att... ja nån slags skräckblandad förtjusning skulle jag gissa ;)
Att träna på detta problem är väldigt svårt för mig, eftersom det inte är så mycket hundar ute här att träna på, och jag har inte råd att gå några kurser. Min tanke (och dröm) är ju att jag ska kunna jobba som hundinstruktör, och då vill jag verkligen inte ha två bjäbbisar med mig överallt...

Så fick jag en ide. Jag kanske kunde starta nån typ av träningsträffar? Gratis givetsvis, där jag får träna mina hundar på andra hundar, och övriga deltagare får som en "gratis kurs". Vad tror ni? Jag har förskt sätta ihop en liten annons:

"Jag har två hundar som har svårt med andra hundar, och behöver tränas med andra hundar. Där jag bor så möter man inte hundar så ofta så det är svårt att få ordning på problemet!
Jag tänkte därför starta hundträningsträffar, både för dig med hund med liknande problem, och för dig som bara vill träffa andra hundägare. Vi kan träffas en gång i veckan och hjälpas åt och träna hundarna. Jag utbildar mig till hundinstruktör och kan ordna olika aktiviteter på träffarna. Koppelträning, hundmöten, agility, ralylydnad, freestyle, vardagslydnad osv. Jag tar gärna emot önskemål om aktiviteter så sätter jag ihop en plan!!"

Vad tror ni?..

jag <3 furminator!

Jag hatar pälsvård!

men jag älskar min furminator ;)

Samarbete med Pupstore!

Jag har börjat ett samarbete med Pupstore där mina läsare får 10% rabatt 
på ordinarie pris på pupstore.se!

Pupstore har massor av fina saker till hunden, både lyx och praktiskt!
För att inte nämna de populära puppia selarna som finns i massor av
olika designer.
Kolla in pupstore.se nu ;)

För att få din rabatt, ange: HUND&HANTVERK som rabattkod!







Tävlingssugen?

Tro det eller ej - men jag börjar faktiskt bli lite tävlingssugen! Jag som har världens sämsta tävlingsnerver! Men vad ska man träna för hela tiden om man inte har nåt mål?? Ja jag har faktiskt börjat bli lite sugen att tävla i nåt med hundarna, rallylydnad, agility, eller kanske freestyle...?
Vi är långt ifrån "färdiga" för tävling i nån av grenarna, eftersom jag hoppar runt så mycket emellan dom. Men det skulle ju vara lite spännande och kul at testa att tävla ändå. För skojs skull liksom!
Men jag kommer aldrig våga tävla själv, nån som känner sig manad att följa med mig ut på tävlingsbanorna?...


Agility film - Dobby vs. Viggo

Här kommer agility filmen från igår som jag lovade förut. Ingen vidare kvalite.
Träningen gick inte så bra, men man ser ganska tydligt skillnaden mellan Dobby och Viggo. Viggo får jag praktiskt taget knuffa över hindren :P


Viggos fotgående

Här kommer en film ifrån igår när Viggo tränade lite fot. Jag vet att jag går helt muppat, jag ser ut som en struts eller nåt, och Viggo går alldeles för långt bak. men det gör mig ingenting, för huvudsaken är att han GÅR över huvud taget!


Va har hänt med Viggo?

Bra dag idag, jag har varit pigg och glad (inte somnat på gräsmattan ;)) tränat hundarna! Vi körde agility först, gick helt okej, fast vi klarar banan kanske bara en gång av tre. Jag känner att det är helt mitt fel, jag blir så trött att jag snubblar på mig själv, haha. En gång så rev faktiskt jag hindret, Dobby tittade så anklagande på mig.

Jag har tränat rallylydnad med Viggo också, och det gör mig så himla glad att han faktiskt verkar gilla det! Förut har han alltid varit sån att han kan hänga på 10 meter kanske, sen tröttnar han, sätter sig och kliar sig, lägger sig och tuggar på en pinne, springer iväg eller hans favorit - stoppar nosen i backen. Nu var han riktigt fokuseerad, tittar på mig, kan koncentrera sig länge, och går riktigt SNYGGT! Kan det kanske vara så att Viggo börjar växa upp??? *hoppashoppas*

Just det, jag filmade när vi körde agility, och lite fotgående med Viggo, men jag har inte huhnnit ladda in filmerna i datorn. Dom kommer imorgon ;)

Backin up

Tack Petter, nu lär jag ha den här på hjärnan ett tag :P


Snart öppnar vi butiken!

Det gick bra igår på valpträningen! Jag tror jag var där i typ 3 timmar, så när jag kom hem gick jag bara med Dobby, kollade till getterna, sen gick jag och la mig klockan nio. Kändes skönt att gå och lägga sig så tidigt, jag somnade typ 22.30! MYCKET tidigt för att vara mig.

Träningen gick bra, och hennes hundar var urmysiga. Bäst av allt var att få sitta med 4 8-veckors valpar i famnen! Så underbart! det kan jag leva på länge ;)

Idag har vi fått en stor laddning med varor till butiken, snart öppnar vi! Så jag har kört skottkärran med varor fram och tillbaka till butiken, medans mamma satt inne och drack te!! Vaddå barnarbete...
Packa upp varor är dock skitkul, det är som att öppna julklappar ju ;)
Den 23 april får ni ta er hit på premiär, vi har tänkt ha några öppningserbjudanden, bjuda på kaffe mm.

Äntligen Agility!!

Idag har jag ÄNTLIGEN plockat fram agility hindren och kört några pass!

Jag satte ihop en liten bana med 12 hinder, 10 hopphinder, en säcktunnel och ett slalom. Min andra tunnel har gått sönder eftersom jag lämnade den ute hela vintern.. (A) Vippbrädan får stå inne ett tag till tills jag har nån pressenning att lägga över (den tål inte regn så bra). 
A-hinder och balanshinder skulle jag gärna ha, men det är så dyrt! Jag får försöka övertala mina föräldrar att hjälpa mig bygga ;)

Träningen med Viggo gick jättebra, men det är svårt att få upp fart på honom. Jag måste hela tiden springa med ända fram till alla hinder, så vi får träna på lite avståndsdirigering.

Jag tränade lite med Dobby också även fast jag inte hade tänkt det, han var så taggad. Och oj vilken fart det var på honom! Det är sån stor skillnad på Viggo och Dobby, Dobby tar varenda hinder jag pekar på, ibland några extra hinder av bara farten. Nåt vi måste träna på är stabiliteten i slalomet, han kan slalom men har så bråttom att han missar vissa stolpar i slutet om jag inte hinner bromsa honom.

Imorgon ska jag träna valp igen, fast denna gång med ägare! Det ska bli spännande - och lite nervöst!

Fotografering med Tjorven och Stina


Ny kategori - Getter

Det blir mycket getter i bloggen just nu, men hur skulle jag kunna låta bli? Därför har jag nu gjort en egen get-kategori!
Här kommer lite bilder på hur getterna har det i sin hage:


Get film!

Mina sötnosar :-)

 


Getpassning

Igår somnade jag ungefär klockan 21, och vaknade idag klockan 10... Vet inte riktigt vad som hände, jag bara däckade :S

Vi måste hålla lite koll på getterna hela tiden, för dom sticker ut huvudet genom stängslet, sen fastnar dom. När dom inte kommer in igen så skriker dom, så hjärtskärande! men det räcker att man går mot dom så får dom panik och rycker in huvudet, den ena har fastnat med märkningen och börjat blöda...
Vi har nu satt hönsnät längst ner så att dom inte får ut huvudet, men då har dom tryckt ut huvudet under. Så igår kröp jag runt i hagen och spände fast tråd längst ner. krångliga djur!

dom börjar komma mer och mer till ro! Dom vågar gå ifrån varandra lite, och upptäcka mer av hagen. Dom är mer nyfikna, speciellt den bruna. Den vågade sig fram till mig när jag höll på och ficade i hagen igår, men stannade nån meter ifrån och iaktog mig. Det känns skönt att dom söker sig mer till oss!

Valpträning - Gizmo

Hela redovisningen skulle vara 10 minuter, så jag fick klippa bort väldigt mycket. Från början hade jag tagit med alla gånger jag klantade mig ;) Men när jag fick börja klippa ner filmen så var det de delarna som rykte först (A) jag förklarade istället vad som gått dåligt och varför.
Tex. så började Gizmo sprattla och hoppa en gång på hanteringsövningen (pillidill), men då såg jag tydligt på filmen att vi hållit på för länge! Stackars Gizmo sa "släpp mig!!" ;)


etologi och hundens språk

Tack för alla kommentarer om getterna! Dom är verkligen jättesöta :D Men fortfarande skygga, så nu börjar jobbet med att försöka få dom tama.

Hundutbildningen i helgen var jättekul. Vi pratade mycket om hundens språk och etologi, mycket mycket intressant. jag har fått många -aha! upplevelser! Man lär sig så himla mycket, jag hoppas bara att jag ska komma ihåg allt, haha. Direkt man kommer hem så kommer alla frågor, så jag får fundera vidare på vissa saker, disskutera med mamma ;)

Jag lovade ju att lägga upp valpträningsfilmen, den kommer så fort jag fått upp den på youtube!


Tjorven och Stina är hemma!

Nu är getterna äntligen här!
Dom är än så länge ganska skygga så jag har försökt låta dom vara. Det måste ju vara jätteläskigt för dom! Men jag har suttit på håll och kikat på dom, dom är sååå söta.


Imorgon kommer getterna!!

Jag måste berätta en lite spännande sak - igår fick vi vår första sändning med varor till butiken :-) Det är alltså mina föräldrar som ska starta lantlig inredningsbutik, men jag är med lite på ett hörn. Sakerna var riktigt fina, och det blev så fint inne i butiken!

Nu har föräldrarna fått upp stängslet runt gethagen, så imorgon ska dom åka iväg och hämta getterna när jag är på utbildningen. Det kommer bli så spännande! Jag vet ju inte alls vad jag ska förvänta mig! Kommer dom vara skygga, eller sociala, kommer dom tycka att det är läskigt eller spännande. Hur stora har dom hunnit bli?? Det ska verkligen bli en upplevelse!!

Idag har viggo och jag varit på utbildning...

Idag har viggo och jag varit på utbildning, och kommer vara det även lördag - söndag. Idag har vi redovisat valpträningen, vilket gick väldigt bra för alla tyckte jag. Man fick väldigt bra kritik av läraren som jag verkligen ska ta till mig. Jag har lovat alexandra (valpens matte) att lägga upp filmen, så den kommer nog upp under helgen.