♥ klickerträning ♥

Seg dag idag, men jag har ändå hunnit med en del. Klickertränat med bägge hundarna, först lite apport med Dobby, han klara det faktiskt riktigt bra idag, tom att lämna över!
Sen snurra med Viggo, han kan det nu men jag behöver jobba på kommandot lite mer.

Sen började jag med hemläxan från hundinstruktörsutbildningen - en cirkuskonst. Våran cirkuskonst blev tummetott, att kunna peka ut tummen. Så det började jag träna med både Dobby och Viggo.
Gick riktigt bra, men jag kan inte sluta skratta åt Viggo för han är så söt när han tränar xD Han viftar på svansen och studdsar omkring, och när han ska nudda min tumme med nosen så tar han satts och kör in hela huvudet i handen :P

Fick en apportbock i trä av mamma nu, blir spännande att testa med den sen!

Nu ska jag ut med hundarna och sen färga håååret!

Get, hund, get, hund, hund, get

Vet att jag bildbombar med getbebisar nu, men jag kan liksom inte tänka på annat! Dom ursöta killingarna sitter fortfarande fast på näthinnan. Men från och med nu så blir det (nog) mer fokus på hundträning igen, jag har ju läxor från instruktörsutbildningen jag måste jobba med också. Måste fokusera på hund, hund, hund! ... och lite getbebis (A)

Mina getter kommer tro att dom är hundar tillslut :P

bebisarna med mamma Ruu


Är det konstigt om man längtar.. ?

Jag tror att Viggo längtar lika mycket som jag ;)Eller så tänker han "maaat, maat, maaat!"

på jakt efter foto objekt

Tog en promenad med Dobby ut i skogen och letade efter djur att fota. Jag hittade dom, men något fotande blev det inte för det! En hare sprang förbi bara någon meter framför mig, men jag blev så paff att jag inte ens fick fram kameran. Sen kom några rådjur springandes och då hann jag inte fokusera.
Jag fångade iaf ett par rådjur på bild tillsist, även om det inte blev världens vackraste bilder precis. Men det fick duga, så trött som jag hunnit bli! Och Dobby var helgalen, han tyckte det var skitkul att jaga rådjur xD

Jag hade Dobby fastspänd i magbältet, det funkade skitbra! Då fick jag händerna fria till kameran :D


Världens sötaste killingar (alltså, get-bebisar ;))


Har tingat den ljusa!


Nu sitter jag i bilen påväg till getterna!...

Nu sitter jag i bilen påväg till getterna!! Med en vigge i knät och en dobbe bredvid mig, med solen i ansiktet ;)


ADVENTure Dog Conference 2010

För dom som inte kunde vara på plats så kan man nu se de olika föreläsarna på internet. Jag såg ungefär halva (hoppade över några jag inte orkade lyssna på ;P) när den gick på tv i onsdags. Orkar man inte se alla rekomenderar jag att iaf se per jensen!

http://www.adventuredogconference.se/default.asp?sida=adc2010&parent=tidkonf

imorgon IMORGON!!

Imorgon ska vi få åka och titta på bebis getterna och välja ut två stycken :D
Uppfödaren lyckades dessutom övertala mamma om att vi ska ha en bock så småningom, så kan vi kanske få egna små get bebisar :o Hon sa att dom blir lugnare om dom har en bock också. Men då skaffar vi en bock senare, för alla dom här har samma pappa så då blir det ju världens inavel... :p

Nu måste jag se till så att kameran är addad och nedpackad, så blir det förhoppningsvis MASSA bilder imorgon!

Vart på marknad men köpte inget, det är ju...

Vart på marknad men köpte inget, det är ju alltid samma gamla vanliga. Men brända mandlar måste jag ha, det är skitgott! Funderar på om man skulle kunna göra såna hemma... Va precis ute med dobby och kände mig som en sån tråkmatte för jag var så trött, men lite godissök fick han göra iaf. Det är lätt att göra även fast man är trött ;) jag hoppas på att kunna hälsa på killingarna i helgen! Och välja ut vilka jag vill ha. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra, blir väl hundplugg ;)


Lyckliga hund

Pappa fick hälsa på valpen, vem ser lyckligast ut? ;-)
Hundmöte och lek :)

Zandra och valpisen var här idag! :D Lystra har blivit skitstor! Men hon är lika glad och frammåt som när jag träffade henne förra gången. Lystra och Viggo kom väldigt bra överrens (det var första gången dom träffades), dom lekte som skjutton ute, men när vi kom in så typ ignorerade dom varandra, och det är ju praktiskt.
Lystra verkade tycka det var väldigt spännande här inne ;) Fast dom andra odjuren fick vara på övervåningen! Dom var tysta faktiskt, jag blev lite förvånad. Men det blev liv på Dobby när vi släppte ut honom när dom åkt! Han nästan tjööt när han sprang nerför trappen :P Han ville väl också ha flickvän!


Hundmöte

trött tjej ;)


Mina get-bebisar!!

Två av dessa bebisar kanske ska bli mina! Vad säger ni, hade ni kunnat säga nej?? Nu är jag på jakt efter stängsel!!


Jag tror han driver med mig...

Jag har under en lång tid försökt lära Dobby att plocka upp föremål, bära och överlämna. Har tränat i perioder, med olika föremål, och trännat avlämning för sig. men nej, han vill inte. Han plockar upp och spottar ut. Ibland tar han föremålet och springer iväg och leker :P
Så nu la jag det på hyllan och tänkte klicka in nostarget på post-it lapp istället. Gick skitbra, han nuddade med nosen när jag höll den i handen och när jag la den på golvet. Så då provade jag att sätta upp den på väggen. gissa vad? Dobby sliter ner lappen, bär den fram till mig, och lämnar över den i mitt knä. jag sätter upp lappen igen, Dobby går genast dit, sliter ner den och bär tillbaka den. med en ängels tålamod sätter jag upp lappen igen. Ungefär fem gånger till upprepar Dobby föregående ritual, han plockar helt enkelt ned lappen. "Matte, du glömde den här!"
Tokhund

Nya brillor

tog bilden i stress hoss optikern så inte världens bästa bild kanske, pappas kommentar "är det elvis costello??" ... :/


Förlåt!!

Bara för att plåga tessan lite... (A)
storhetsvansinne ... ?

Viggo snurrar så fint nu så jag har börjat lägga på kommando. Det här gick ju mycket bättre än väntat! Vad ska vi göra härnäst? Ta över världen? Viggo klarar allt!

Nya brillor

Va till en optiker idag och kollade synen. Ska få nya brillor :D Hade tydligen kraftigt brytningsfel, inte konstigt att jag ser dubbelt, haha :P
Valde ett par svarta platsbågar, eftersom dom jag har nu är jättesmå, tunna och vinröda så jag ville ha typ motsatsen. Tycker verkligen inte om dom jag har nu... får se hur lång tid det tar innan man tröttnar på svarta pluggis bågar :P

lösspringande odjur

Nu har det töat tillräckligt i våran "hundhage" för att kunna släppa odjuren lösa. Dom hade mycket rejs i benen, men man får jobba igång dom lite :P
Tittade lite på det där med getterna, jag får nog offr lite av min hundhage för att dom ska få plats med sin hage... Det gör mig inte så mycket egentligen, tänker mest på att jag vill kunna ha agility kurser i framtiden. Då måste man ju liksom ha plats att bygga en bana :/ Men vi kanske får bygga ut hundhagen åt andra hållet isåfall... Hihi snacka om störning också om geterna går precis bredvid när man har kurser, haha :P
Viggo börjar bli kändis!

Öppnade nya härliga hund tidningen och uptäckte att Viggo var med igen :)


Är riktigt glad just nu, när jag var ute m...

Är riktigt glad just nu, när jag var ute med dobby och viggo förut så klarade dom tre hundmöten! Inte riktigt möten iofs, hundarna korsade vägen framför oss, men det brukar räcka för att dom ska sätta igång varandra... Men nu var dom tysta och fick massor av godis! Höll sams gjorde dom också :)


Dvärggetter!

Fick mejl precis från en dvärggetuppfödare, dom har fått killingar och vi kan få tinga några! Vi har fortfarande inte bestämt oss, åhhh va gärna jag vill! Fast getter är ganska rymningsbenägna... Men dom är såå söta, och jag skulle kunna klickerträna dom! va kul det skulle vara. Vi får fundera lite så uppdaterar jag. Fast jag kan ju säga att jag blev mycket glad när jag fick mejlet, så ni vet nog åt vilket håll jag lutar ;) Inte bryr jag mig om hela tomten blir uppäten...

VIGGO SNURRAR!

Viggo snurrar, det är helt otroligt!! :O

han började snurra redan i måndags, men då var det bara ett endaste litet varv, nu FATTAR han att han ska snurra! :D

På utbildningen i helgen fick vi börja klicka in "snurra". Jag valde att shejpa in det men trodde det skulle ta typ trehundra år, eftersom Viggo brukar "tänka långsamt". Inge fel med det, det tar bara ite längre tid ;) men igår så väntade jag ut honom, och han SNURRAR! och tänkt att han har listat ut det helt själv, med endast klickern, inget lockande eller visande! Jag är så lycklig :)

Läxor och annat kul!

Nu har jag massa läxor att jobba med, känns ju jättekonstigt eftersom det var så länge sen jag gick i skolan. Men för en gångs skull så är det läxor som jag tycker är KUL! Lära sig om hundar, det är ju det roligaste som finns :D

Var på biblioteket i kumla igår och lånade böcker från våran lista, det blev 5 böcker + en bok om new foundland. Vi har nämligen 5 raser att skriva om också, där jag bland annat har new foundland. Vi ska också skriva om våran egen ras, som för mig blir cavalieren, vilket har varit riktigt intressant. Jag visste inte så mycket om cavalierens historia. Fick reda på mycket intressant statistik också, visste ni tex. att enligt en undersökning har endast 3 procent nån gång försökt bita en människa, och då ofta under en för hunden hotfull situation?

Vi ska också träna projekthundar. Just nu ska jag försöka få tag i en valp på max. 6 månader att träna utan ägare. Jag ska också träna en ägare med hund i klickerträning. Det blir kul!

Sen så ska vi träna våra egna hundar också! Jag ska träna in en cirkuskonst med Viggo, som senare ska redovisas. Vi fick tummetott, dvs. han ska "peka ut" min tumme ;)
Vi ska också träna vår egen hund i klickerträning i 5 timmar och lämna in en träningsdagbok på det.

Mitt största problem är väl att jag vill börja med allt på en gång :P

Paulo Roberto

Min pappa har träffat Paulo Roberto!Avis :P

Ni kan ju gissa vem som är paulo roberto och vem som är min pappa xD

Lösträning - bilder

Bilder från när Dobby fick springa lös förra veckan
Världens bästa Vigge!!!!

jag GLÖMDE ju att berätta det allra viktigaste igår! Att min duktiga, söta, lilla Vigg var sååå duktig!! Okej, på träningspassen gick det kanske inte sådär superbra (jag är ju så dum och jämför alltid med Dobby som lär sig allt på 5min, inte sjysst mot viggo), men mot dom andra hundarna, och när han skulle ha "paus" (teori). han skällde nästan ingenting, bara när han kom in första gången, han som normalt sätt är en väldigt skällig hund. och mellan alla träningspass så har han legat så tyst och snäll i sin korg, jag behövde inte ens hålla i hans koppel, han försöker inte ens gå ifrån mig.
Sen är han ju världens snällaste mot andra hundar också, så dom har han bara nosat försiktigt på, försökt leka med nån vovve, men bara när det är okej.

Vi fick träna på snurra. Vi började i lördags och fortsatte lite igår. Jag valde att fri shejpa, alltså att använda klicker och inte locka eller visa någonting. bara klicka för varje litet steg i rätt riktning. Jag visste att det skulle bli en utmaning, men det är ju kul att lära sig. Viggo hann komma så långt att han föstod att det var nåt speciellt med ena hållet. Om man tittar dit får man godis!! Men inte längre än så.
men så provade jag lite här hemma idag, och väntade ut honom lite. och vet ni vad??! Han snurrade!!!jag är så lycklig och stolt just nu, för ett ynka litet varv, haha xD så totalt onödigt att kunna också, men jag blev så glad när jag såg hur Viggo riktigt tänkte. Min lilla Vigg har inte fiskminne!! :D

instruktörsutbildning - första helgen

Ojojoj vilken helg. Jag har ju lovat tidigare att jag ska skriva om hjundinstruktörsutbildningen, så jag tänkte försöka samanfatta lite innan jag somnar!

Det började alltså i onsdags då jag fick meddelande om att utbildningen i mars hade blivit inställd. Full panik. Fick sen på torsdagen reda på att det fanns en plats ledig på utbildningen som började i november. Jag hoppade såklart på utan att tveka! Vilket innebar att jag fick börja redan i fredags, istället för i mars som jag var inställd på. Men det gör ju inte så mycket ;)

I fredags hade vi endast teori, det var redovisningar och vi gick igenom inlärning och klicker. Det var jättespännande och kul att få träffa alla, men jag var rejält nervös innan! Det behövde jag dock inte vara, alla är jättetrevliga och hundarna är jättehärliga. Allt vi får lära oss är ju väldigt intressant också!

I helgen har vi fått träna klicker, både teori och praktik. Vi har fått träna hundarna och varandra. Det värsta var att få agera hund och få bekräftat att man är mer korkad än sin hund! Det gick ju inte att klickerträna mig till någonting, jag är för dum :P Jag satt där och viftade med armarna som nån annan apa, och hoppades på ett klick medans hjärnan jobbade som aldrig förr. Men då får man verkligen förståelse för hundarna!

Det har varit skitkul helt enkelt, för att sammanfatta! Jag längtar redan (även fast jag är tröttare än någonsin) tills nästa helg som blir om en månad, och jag är jättetaggad att sätta igång med projekthundar och hemarbeten. Jag kan berätta lite om dom hemläxor vi har nu, men måste samla mig lite först xD

Hundinstruktör under utbildning!

Hundinstruktör under utbildning!


Tur i oturen!

"Min" kursstart blev inställd, så nu börjar jag utbildningen redan IMORGON istället! Det fanns en plats ledig! :D :D :D

sån otur...

Hur mycket otur kan man ha...
Jag tyckte jag hade otur i höstas när våran rallylydnadskurs blev inställd. Sen hade jag otur när jag blivit lovad tandställning, men personen som lovat det plötsligt ändrar sig, så nu får jag bara tandställning om jag kan betala typ 40,000 för det... Men inte hade jag ens en tanke på att instruktörsutbildningen, som jag planerat så mycket runt, också skulle kunna bli inställd. Inte en enda tanke. Men det blev den.
Så nu vet jag inte längre om jag kan bli hundinstruktör. Det beror på om det kommer nån mer utbildning i örebro. Jag kanske får börja tänka om från början igen...

Fotografering

Ska ut och sätta upp lappar nu! Såhär blev det, vad tycker ni? Duger dom?
Jag är skiträdd att nån ska nappa, men lika rädd att ingen gör det :P


Grattis bror!

Jobbar för fullt med en födelsedagspresent till min bror, som fyller 22 år den 13 januari. Jag vill inte skriva här vad det är, ifall han skulle läsa... Men jag kan visa senare! Ingen aning just nu om jag kommer hinna klart, känns ganska långt borta :S Håll tummarna, så jobbar jag på!

shopaholic?

Har handlat på rean på nelly.com, ska till posten och hämta kläderna imorgon! Sen har jag köpförbud tills nästa jul!!
Hittade faktiskt ganska mycket snygga saker, riktigt billigt! Ska bli spännande att se imorgon hur allt ser ut och hur det passar.
Fick sju stycken plagg, en jacka, ett par sandaler och en keps för 620kr!

Fotografering

Från promenaden idag.


 

 


Att fotografera ett vilddjur

Ett tips till alla hundägare som vill fotografera sina hundar - lär hunden stanna kvar!
Problemet med Viggo är att han kan kommandon när man tränar dom, men inte när man behöver dom. För att göra det ännu svårare att fotografera honom så har han ständigt nosen i backen, Viggo är nämligen hälften cavalier, hälften dammsugare.
Så jag kan säga att jag blev nästintill chockad när Viggo plötsligt satt stilla när jag skulle fota honom! Men efter några foton så uptäckte jag varför. Han satt fast.
Så typiskt viggo, det enda som kan få honom att stanna upp en sekund är faktumet att han inte kan röra sig.
Vinter foto - Viggo
operation - objektiv!

Det krävdes inte mycket letande innan jag skulle bli kär i ett objektiv! det är sigmas 70-200mm/2,8, eller tamrons motsvarighet jag fastnat för, båda för runt 8000kr. Då behöver jag bara typ en miljon till innan jag har råd...

Så nu behöver jag hjälp! Hur skjutton ska jag få råd med det här?
Jag har försökt göra reklam för att jag kan fota andras husdjur, men ingen har nappat hittils. Jag har funderat på att gå runt och sätta upp lappar i byn, men inte vågat! Är det kanske dags att göra det nu? Kanske ska jag rentav ta tag i det redan imorgon? :S

Ska ha en utställning lite längre fram också, håll alla tummar för att det kommer gå bra!

Jakt(?) hundar

Tror vi har möss eller nåt under högen med vedträn/stockar(?), hundarna var som galna! Dom har i princip grävt ett helt tunnelsystem under den där högen, jag var lite orolig att Malou skulle fastna ;)


En monster attack

Känner du igen ett monster när du ser ett?
Viggo attackerar!


Objektiv tips?

Jag sitter på blocket och letar objektiv, men jag hittar ingenting! Kan vara eftersom jag inte vet vad jag letar efter ;)

men så kom jag på att det finns ju en liten liten chans att någon som läser detta vet precis vilket objektiv jag behöver! Så jag testar, det här är mina "krav":
Över 50mm brännvidd, har inte riktigt bestämt mig, men allt från 70 - 200 känns okej.
Gärna fast brännvidd.
ljusstarkt!
skarpt!
Inte svindyrt!

Thats it, men ändå så går det inte riktigt ihop (tänker mest på den sista punkten då). Vill man ha bra objektiv får man helt enkelt betala för det!

Anledningen till att jag letar objektiv är att när jag ska börja ha hundkurser så har jag tänkt kombinera det med hundfotografering. Jag är extremt nöjd med mitt nikkor 50mm f/1.8, men jag känner att jag behöver ha ett bättre objektiv där jag även kan komma närmare än så.

Dagens lycka

Gissa vad Dobby har längtat efter det här! Idag fick han råttan som jag vann i en julkortstävling. Nu är den mer roadkill än råtta, mosad av Dobby bulldozer. Ursäkta uttrycket..Mina draghundar!

Shiet va jag är trött idag!

Viggo och Dobby har fått släpa mig runt långrundan med stavarna. Det var en upplevelse att ha dom två i magbälte, Dobby är ingen vidare draghund direkt. Snarare ankare...
Viggo däremot är expert på att dra, vilket oftast är jobbigt men i denna situation superbra ;)
Dom drog mig alltså åt lite olika håll, kan man säga! Men vi kom hem tillslut iaf, och nu är jag tröttare än någonsin!

Nu ska vi dessutom ut IGEN. Så är det att ha hund ;)

Dobby vs. häst

För ca. 5 min var jag sååå lycklig att Dobby klarade av att gå lös när det gick en hund bakom oss!
För ca. 2 minuer sen jagade jag efter Dobby som jagade efter en häst...


Jag tänkte vara lite duktig och träna med honom när hästen red förbi, eftersom han varit så duktig. När Dobby såg att det kom nåt på vägen (det är så mycket snö så han såg inte att det var en häst) så rusade han ut på vägen! Linan slant under mina fötter, hann inte få tag i den med händerna. Dobby kan vara snabb när han vill!!
När han kom öga mot öga med hästen tvärstannade han. Var nästan påväg tillbaka mot mig. Men så fick han väl nytt mod, för han vände om igen och började skälla ut hästen!

Jag undrar lite hur han tänker, en jättestor best, bäst jag skäller på den!
Jag fick iaf tag på honom (eller rättare sagt, såfort jag kom fram till vägen så lyssnade han faktiskt på mig!) och fick honom att hålla sig lugn när hästen red förbi.
Tur för Dobby att det var en lugn häst

MyDog 2011?

Någon som varit/ska på MyDog?
Jag tycker det verkar såå kul! Men jag ska inte dit. Jag missar alltid alla roliga hundevenemang :/


Klippt mig

Nu har jag klippt mig. Själv.

Jag har klippt luggen själv i flera år, den låter jag ingen annan röra, men jag har aldrig vågat mig på att klippa resten. Men igår blev jag så trött på mitt hår, överhåret (uppklippningen) har blivit för lång och då lockar sig håret på fel ställe - jag ser ut som att jag är med i ABBA...
Det var så kul så idag har jag klippt, klippt, klippt, och tillslut blev det ganska kort xD Men jag är nöjd! Äsch, lite ojämnt blev det kanske, men det syns ju inte när det är lockigt ändå!

men shit va svårt det är att kolla i en spegel och klippa! Jag har klippt sönder mina stackars fingrar. Och jag har ingen aning om hur det ser ut där bak, haha :P

Nee, jag tror ja skippar instruktörsutbildningen och blir frisör istället.. ;)

(Har ingen före bild, men här kommer en "efter" iaf. Tog av kanske 5cm på längden)

Skidor

Nån mer än jag som är skidtokig?? Tittade på herrarna förut och blev därför jättesen ut på promenaden! Stackars Dobby! Fast han sov som en stock så jag tror inte han märkte nåt.
Hellner blev tvåa! och nu åker damerna, jag som skulle hinna en runda först. Tänkte själv åka skidor idag (måste ju träna om jag ska komma med i tour de ski liksom ;)) men spåren är helt igensnöade så jag tappade lusten.

Lösträning med störning

Dobby fick gå lös idag igen, med lina på givetvis! Det är riktigt roligt, för det går så bra. Han lyssnar verkligen! Idag mötte vi dessutom en hund. Dobby stack inte när han såg hunden utan gnydde till och tittade på mig(skvallerträning!!). Men jag vågade inte utmana ödet utan plockade upp linan när hunden gick förbi och proppade in godisar. När den gått förbi kunde jag dock släppa honom igen och han försökte inte ens sticka. Glaaad matte :D
Sen gick vi efter hunden en bit, den var kanske 50m före, men ändå. Bra träning! Jag kallade in honom flera ggr när han både såg och kände lukten av hunden, och han kom på en gång. Jätteglad att träningen verkligen fungerar.

Han klarade också att gå fot lös förbi en tant som var ute och gick. Bilar klarade han också av.

Det där med bilar och Dobby är väldigt svårt. Eftersom han klarade av flera bilmöten lös imorse så lät jag honom gå i kopplets längd när vi mötte en bil på andra promenaden. Men den bilen fick sig en utskällning! Han klarar kanske två av tre gånger, men ibland blir han skitarg på bilarna utan förvarning. Jag vet ju hur jag ska träna men det är lite svårt när man aldrig vet hur han kommer reagera! :/

Snart börjar ju instruktörsutbildningen! och jag har börjat fundera igen på vilken hund som blir bäst att ta med sig... Dobby är mer lättränad och lättare att kontrollera, men Viggo är inte "arg" som Dobby är. Det är verkligen jättesavårt att bestämma sig och jag ändrar mig hela tiden :( Som tur är skulle jag iaf få byta under utbildningens gång om det inte funkar. Men det hoppas jag att det gör oavsett vilken hund jag väljer!

Pris!

Idag fick jag detta i brevlådan! Jättekul! Det är priset från en julkortstävling som jag vann på forumet hundar.ifokus.se.

Vovvarna blev självklart nyfikna och fick dela på bollarna. Dobby fick dock leka själv eftersom han blir så vaktig (dom andra hundarna får inte röra bollarna). Malou våran gammelgumma blev helt tokig! Bushunden ;)Vill skicka ett stort TACK till dom på forumet!

Det här var vinnarbilden:


Pris i fototävlingen

Elin Landén som vann fototävlingen ville ha en målning av sin hund Zingo, som jag jobbat på igår och idag. Jag är inte helt hundra nöjd, så jag tänkte prova en i blyerts också.


Jag vinner!!

Jag tror jag tar hem titeln som "årets nörd". Jag har nämligen skaffat mig ett par - Dobby och Viggo - örhängen! Vem vill liksom inte ha Dobby och Viggo i öronen, ojoj, jag tror jag måste tillverka fler 8)Vovvarna är gjorda i fimolera, en bit ståltråd i, köpt bindringar här och clips här! Lätt som en plätt!
Vill man ha vanliga örhängen finns det också.


Han är sig lik

Min Vigge som valp vs. idag
Fy för motion!

Jag har börjat ifrågasätta mitt val av nyårslöfte... Efter en enda runda med stavarna så har jag vääärldens träningsvärk! Men jag får väl skylla mig själv.
Men hur botar man bäst träningsvärk?.. Mer träning! Så jag tog en långrunda med Dobby idag också. Jag är så smart. Nu kan jag knappt gå...
Jag önskade mig en stegräknare i julklapp för att bli mer peppad att gå långa rundor. Men den har jag självklart glömt hemma! Jag som gått så långt! Undrar om man kan fuska lite med dom där... ;)

Eftersom Viggo inte fick följa med på långrundan så hade vi en lekstund hemma istället.
Viggo älskar skor (vilket kanske märkts i tidigare inlägg), han hämtar gärna skor och bär omkring på när han är glad, om någon kommer hem tex. Så för att undvika att våra skor ligger utspridda överallt har han fått ett alldeles eget par tofflor. Dom är tydligen jätteroliga, fast inte lika kul när han fick tag i min tå istället...


Träning, träning, träning

Dobby fick springa i spårlinan på morgonpromenaden idag. Gissa om han var glad! Han rusar iväg, tvärvänder och rusar tillbaka till mig, sen tar han satts igen!
Det är den där 100 procentiga inkallningen vi jobbar på. Fast jag är medveten om att 100 procent inkallning är så gott som omöjligt, men man ska sattsa högt! Idag klarade han iaf inkallning förbi ett stycke skidåkare och två stycke bilar.

Kände mig också lite peppad av mitt nyårslöfte (träna mera...) så jag tog med mig Viggo på en runda med stavarna. Fort gick det också, Viggo ville nämligen inte gå, utan släpade mig i galoppfart. Jag använde mitt magbälte som jag fick i julklapp, från hööks (ja, jag har snokat :P) och det funkade jättebra! Stötdämpning och allt.


Årets första bilderHihi Viggo ser så kul ut när han springer. Som en boll


irriterande elektroniska djur

Min lillebror fick en såndär tamagotchi med en kalle anka tidning för några dagar sen. Min pappa var bara tvungen att sätta igång den så jag måste ju visa honom hur den fungerar. sen dess har jag varit helt besatt av det lilla odjuret! Jag matar den, plockar upp efter den, och har gett den ett paraply för den tycker tydligen inte om regn. Men vad jag än gör så dör den bara! Vad ska man ha skräpet till om man inte ens kan sova utan att den ska dö?! Varenda morgon står det "godbye" och en surgubbe... Att det ska vara så svårt att ta hand om elektroniska djur.. tur vi har hund!

Ett tips till alla försäldrar till barn som tjatar om husdjur. Be dom ta hand om en sån där i en månad, jag lovar, ingen står ut.

Favoriter 2010

Läste ett tips på ett forum, att samla sina favoritbilder från det gågna året i ett kollage. Då har man sina bästa bilder samlade och kan även se hur man utvecklas som fotograf från år till år.
Det här året behöver jag dock inte göra något kollage, jag har inte så många favoritbilder. Men det finns en bild som står som ensam favorit!

Länka gärna dina egna favoritbilder från det gågna året! :D


Favoriter 2010

Här är mina hästfoto favoriter från 2010. Det har inte blivit så mycket hästfotografering 2010, så därför blev det inte heller så många favoritbilder. Men jag hoppas på fler nästa år! (eller... i år?)

 


En fråga om inkallning

Jag har tränat jättemycket inkallning med Dobby dom senaste dagarna. Jag tänkte att det skulle vara ett bra sätt att få mer kontroll på honom! Han har ju sina "problem", men tänk vad smidigt om man kunde bryta vilket beteende som helst - jakt, försvar, flykt mm. - med en enkel inkallning. Det skulle ju lösa en väldans massa problem! Men - det kräver ju en så nära 100 procentig inkallning man bara kan komma... Så vi tränar på.
Men jag har börjat fundera över en sak. För att det inte ska räknas som "muta" så ska väl hunden inte veta att man har godis/belöning förräns efter den utfört kommandot? Men hur tränar man då inkallning på bästa sätt?
Jag har nämligen börjat märka att Dobby, kankse 1ggn av 10, tvekar när jag kallar in honom. Inte förrän han ser att jag har godis eller leksak kommer han. Jag vill ju att han ska komma även om han inte vet. Att gömma godiset räcker uppenbarligen inte.
Eller så kanske jag bara ska acceptera att inkallningen är något som är helt belöningsbundet, och kräver att jag alltid har belöning med mig... Eller? Några tips?